Кућа Добрих Вести

Login

Bubble Cup 10 – Такмичење у програмирању за средњошколце и студенте

Оцените овај чланак
(6 гласова)

bublecupБЕОГРАД – Мајкрософт развојни центар у Србији организује, у суботу 2. септембра 2017. године, од 10 часова, у Сали Американа Дома омладине Београда јубиларно 10. Bubble Cup такмичење.


Bubble Cup 10 отвориће Драган Томић, директор microsoft развојног центра у Србији, а такмичаре и госте ће поздравити и Татјана Матић, државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, као и Катарина Алексић, саветник министра у Министарству просвете, науке и технолошког развоја.


На отварању овогодишњег Bubble Cup 10 такмичења биће представљена јединствена платформа код нас, за учење програмирања Фондације Петља. Материјали на Petlja.org су намењени свима који желе да уче и вежбају програмирање, а посебан акценат је стављен на подршку ученицима у савладавању школског градива и њиховим наставницима у извођењу наставе рачунарства.
Платформу ће представити директор фондације Петља, Небојша Васиљевић и члан управног одбора фондације, професор др Филип Марић. Портал Петља настао је спајањем чувеног БубблеБее портала за учење и вежбање програмирања, који је развијен поред осталих и од стране људи који су запослени или су били на пракси у microsoft развојном центру у Србији, као и портала за подршку такмичењима из програмирања.


Bubble Cup 10 такмичење ће ове године угостити чак 22 домаћа и инострана тима, од тога 12 средњошколских и 10 студентских.
Такмичење има за циљ промоцију програмирања међу младима, окупљање талентованих младих програмера из земље и региона, и популаризовање тимског рада. Више од 3000 студената и средњошколаца учествовало је до сада у овом такмичењу, које је 2008. године покренуо microsoft развојни центар у Србији.

 

Агенда

 

10:00 – 10:15 Церемонија свечаног отварања – Поздравне речи
10:15 – 10:30 Презентација коришћења материјала на порталу Фондације Петља
• Небојша Васиљевић, Фондација Петља
• проф. др Филип Марић, Фондација Петља

 

10:30 – Изјаве и коктел у фоајеу сале Американа

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено среда, 30 август 2017 15:16
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија