Кућа Добрих Вести

Login

Конкурс за подршку развоја технолошких стартапа

Оцените овај чланак
(2 гласова)

tehnologija43БЕОГРАД - Швајцарска софтверска агенција „Намикс” организује конкурс намењен стартапима који развијају софтверска решења у Републици Србији са циљем да им помогне при унапређењу идеје, уклањању потенцијалних недостатака у бизнис концепту и што успешнијем лансирању производа на тржиште.


Отварањем конкурса који ће трајати до 30. августа у поноћ „Намикс” жели да подстакне технолошко предузетништво и да оснажи српску софтверску заједницу.


Најбоље кандидате на конкурсу одабраће панел експерата, који чине швајцарски и немачки софтверски стручњаци са више од две деценије искуства у развоју дигиталних решења. Најперспективнији стартапи, одабрани према параметрима конкурса, добиће прилику за „један на један” консултације са експертским панелом, са фокусом на могућности за даље унапређење и развој представљених стартап концепата.


„Панел је састављен од експерата који су радили на пројектима за највеће светске компаније као што су АББ, Медела, БАСФ, Циришки аеродром, Даимлер и Викторинокс и који већ двадесет година освајају најпрестижније награде у европској дигиталној индустрији. Делећи искуство стечено у софтверској индустрији, водећи се сопственим успонима и падовима, али и актуелним потребама софтверске индустрије панелисти ће помоћи српским стартапима да унапреде своје идеје и да припреме све појединости за пласирање идеје на тржиште”, истакла је Кетрин Симон из „Намикса” поводом почетка конкурса који ће носити назив „Startap.Expertise.Upgrade.Namics".


Симон истиче да их је на организацију конкурса навела чињеница да само један од десет стартапа у Србији успе: „Стартапи непрестано промишљају шта је њихов производ, ко су им клијенти, како изгледа њихово тржиште и како да продају производ на тржишту. Међутим, искуство је показало да се тај непрекидан процес ретко заврши очекиваним исходом. Стартапи скоро увек развију идеју до краја, али се приликом изласка на тржиште покаже да за њу не постоји интересовање. Некад је лансирају у погрешном тренутку, а некад наиђу на друге препреке као што су разилажење визија људи у тиму и недовољна подршка околине.

 

Све то утиче на крајњи резултат и успех једне стартап идеје. Иако је развијање стартапа један велики процес учења, стартапи не морају да уче само из сопствених грешака, већ им и искуство других може помоћи у превазилажењу препрека и креирању доброг крајњег производа”, истакла је Симон.


Организацијом конкурса  швајцарски „Намикс” жели да помогне оснаживање читаве софтверске заједнице у Србији: „Потребе за различитим софтверским решењима расту у читавом свету, а уз то данас је много лакше него раније покренути глобални бизнис из локалне средине.


На тај начин оснаживаће се индустрија једне државе и шириће се професионална заједница, као што је у овом случају софтверска заједница. Како бисмо све то помогли, дужност компанија које су се позиционирале на тржишту је да се укључе у развој истих тих заједница било као едукатори, сарадници, ментори или инвеститори”, додала је Кетрин Симон.
Конкурс  је бесплатан и намењен је свим технолошким стартапима из Републике Србије.


Сви заинтересовани стартапи могу да пошаљу свој предлог пројекта до 30. августа, а јавна презентација предложених решења заказана је за септембар.

 

Пријаве за учешће и детаљне информације доступне су путем OВОГ линка.

 

Извор: Кућа добрих вести



Последњи пут измењено субота, 15 јул 2017 20:17
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија