Logo
Одштампајте ову страницу

Како Мајкрософт и стартит компаније виде развој ИТ индустрије у Србији?

Оцените овај чланак
(1 Глас)

razvojajti34545БЕОГРАД – Мајкрософт развојни центар у Србији и СтартИТ, уз подршку компанија Нордеус (Nordeus) и Севен Бриџес (Seven Bridges) објавили су документ у којем износе своје виђење о потребама ИТ сектора у Србији и корацима које стручна заједница и кључни актери треба да предузму са циљем бржег и одрживог развоја овог домена наше привреде.


Посебан фокус документа стављен је на потребу за модернизацијом нашег образовног система и потенцијал који ИТ сектор има за економски развој читаве земље. Компаније потписнице сматрају да је овај потенцијал могуће остварити тако да ИТ сектор дугорочно буде један од основа наше економије и да у овој делатности будемо конкурентни на савременом глобалном тржишту.


Основа предлога лежи у подршци образовању и иновацијама, како би и остале сфере друштва и економије, уз помоћ квалификованих стручњака и иновативних пракси, могле успешно да спроведу процесе дигиталних трансформација.


За више детаља о овој иницијативи молимо погледајте текст „Шта је потребно српској ИТ индустрији?“ на овом линку.


Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 19 март 2017 00:01
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015