A+ A A-

"Реал Мадрид" и "Мајкрософт" се удружују ради убрзавања дигиталне трансформације клуба

Оцените овај чланак
(2 гласова)

mikrooooБЕОГРАД – Фудбалски клуб „Реал Мадрид“ и компанија „Мајкрософт“ потписале су уговор који обухвата креирање дигиталне платформе која ће извршити преокрет у начину на који се милиони навијача забављају навијајући за свој тим.


Уговор би требало да означи прекретницу убрзавајући дигиталну трансформацију клуба кроз технологију. Реал Мадрид ће предводити трансформацију спорта, омогућавајући љубитељима спорта да на јединствен начин уживају у својој страсти.


Овај савез, путем којег „Мајкрософт“ постаје стратешко технолошки партнер „Реал Мадрида“, извршиће преокрет у начину на који чланови и присталице клуба доживљавају забаву, обезбеђујући да дигиталне услуге буду доступне било где, било када и на много уређаја (као што су ПЦ, таблети, паметни телефони и уређајима погодним за ношење).


Уговор обухвата бројне иницијативе и технолошка дешавања која ће бити обелодањена у наредним месецима. Ови догађаји ће претворити Реал Мадрид у фудбалски клуб који својим навијачима пружа свеобухватно и изврсно интернет искуство, предводећи тако дигиталну трансформацију у спорту.


Флорентино Перес (Пéрез) председник Реал Мадрид Ц.Ф. и Орландо Ајала (Ayala), корпоративни потпредседник и председник за тржишта у развоју у компанији „Мајкрософт“ најавили су стратешко партнерство током догађаја на стадиону Сантјаго Бернабеу на којем је путем видео поруке учествовао и генерални директор компаније „Мајкрософта“ Сатја Надела (Satya Nadella).


Уживање у страсти ка Реал Мадриду


Ова објава је путем интернета преношена уживо, тако да су навијачи Реал Мадрида широм света могли да сазнају о овом важном догађају за историју обе организације.


„Ми у компанији “Мајкрософт“ смо потпуно посвећени томе да људи широм света извуку највише из сваког момента свог живота. Невероватне ствари могу да се десе када људи имају праве алатке, у тренутку када су им оне потребне за интеракцију, стварање или дељење свега што могу да замисле. Радује нас то што можемо да понудимо те алате милионима навијача Реал Мадрида широм света и да им помогнемо да своју страст ка фудбалу учине још узбудљивијом“, рекао је Надела.


Ајала се концентрисао на оно шта овај уговор значи навијачима: „Данас је почетак дугог путовања на које су се Реал Мадрид и „Мајкрософт“ укрцали заједно, крећући се ка потпуној дигиталној револуцији клуба. Ова нова ера се преноси на персонализовано искуство без преседана навијачима које ће им омогућити подршку широм планете и уживање у страсти ка Реал Мадриду било где, било кад и на било ком уређају“.


Навијачи, звезде уговора


Први корак у сарадњи Реал Мадрида и компаније “Мајкрософт“ ће бити у изградњи дигиталне платформе које ће извршити преокрет у начину на који Мадридисте могу да прате активности свог тима и деле страст ка клубу. Путем врхунских технологија, навијачи Реал Мадрида ће моћи да приступе искуствима, садржају и ексклузивним дигиталним сервисима, било на стадиону, код куће или на било којој другој локацији. Навијачи ће унапредити интеракцију са играчима и клубом, чинећи је још више личнијом, директнијом и узбудљивом.

Низ онлајн услуга ће омогућити обогаћено искуство за време гледања утакмица. На пример навијачи ће моћи виртуелно да доживе стадион, пре, за време и након сваког меча избором садржаја који желе, када желе и где желе да виде. Циљ ове технолошке иницијативе је да Мадридисте постану стварне звезде свог искуства омогућавајући им да виде и употребе садржај који желе, такође направе и поделе га са пријатељима на друштвеним медијима и другим дигиталним каналима.


Услуге и уређаји


Овај уговор такође омогућава коришћење услуга и уређаја, као што је "Surface Pro 3", за играче и тренерско особље као кључног оруђа за рад, са циљем побољшања карактеристика и ефикасности тима. Изабраће се и нова решења за интерну сарадњу и комуникацију, као и технолошки трендови у областима као што је рачунарство у облаку или биг дата.
Додатно обе организације ће сарађивати размењивањем и омогућавањем приступа корисним информацијама и обавештењима о примени технологије у спорту и процени потенцијалних партнерстава у овој области на заједничким истраживачким пројектима са "Microsoft Resarch". 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 19 новембар 2014 22:37
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани