Кућа Добрих Вести

Login

Оствари и живи свој сан – Мајкрософт „Imagine cup“ финале овог викенда

Оцените овај чланак
(5 гласова)

imaginecuppppppБЕОГРАД – Компанија „Мајкрософт“ (Microsoft) је и ове године организовала "Imagine Cup", а у оквиру највећег светског студентског такмичења у технологијама.

Национално финале „Imagine cup-a“ одржаће се у просторијама компаније „Мајкрософт“ у Београду  26. априла а победник Националног финала представљаће Србију у Светском полуфиналу где ће се, у мају борити са најбољим тимовима за пласман на Светско финале.

Под окриљем неколико спонзорисаних изазова, ове године ће студенти бити позвани да креирају онлајн апликацију којом ће променити начин на који радимо (Apps for Office challenge), постану партнери компанија и добротворних организација које ће имати користи од њихових апликација (Windows & Windows Phone Challenge), науче агилно планирање, контроле кодова и друге ствари битне за развијање софтвера (Visual Studio Online Boost).

У оквиру User Experience изазова наш тим CMOS - Coding Masters of Serbia, већ је добио посебно признање од жирија за EduSign апликацију која кроз серију туторијала и мини игара учи знаковном језику људе различитих узраста. Овај мали развојни тим из Суботице чине студенти информатике Фодор Балаж, Виктор Војнић и Никола Новаковић. Уз помоћ графичког дизајнера Сузане Палфи и под менторством професора Златка Човића развили су револуционарни екосистем који је остварио глобални успех.

Заједничким снагама за бољи свет

Тимови који ће се борити за прилику да одмере снаге са најбољима из целог света поред CMOS - Coding Masters Of Serbia из Високе техничке школа струковних студија из Суботице  су и Extream Team, Природно математички факултет у Крагујевцу, BarFoo – Математички факултет Универзитета у Београду, Teamstitution – Факултет техничких наука Универзитета у Новом Саду, Рачунарски факултет, Универзитет Унион, Електротехнички факултет Универзитета у Београду и Fearless Team – Факултет техничких наука Универзитета у Новом Саду.

 „Још од самих светских почетака „Imagine kup“ програма студенти се глобално уједињују како би заједничким снагама учинили овај свет бољим светом. Ми у „Мајкрософт Србија“ знали смо да млади људи у нашој земљи имају креативност, страст и технолошко знање којим могу да помогну у остваривању циљева нашег пројекта“, каже Ивана Ћусловић, маркетинг менаџер из компаније „Мајкрософт“. „Од 2008. године наши студенти се равноправно боре, раме уз раме са технолошки високоразвијеним земљама и заједничким снагама се боре за добру садашњост и још лепшу будућност“, додала је она.

Светско финале „Imagine cup-a“ ће од 29. јула до 1. августа ове године у Сијетлу окупити више од 35 тимова са свих страна планете.

Од 2003. године до данас, више од милион и седамсто хиљада студената инспирисано је Imagine Cup такмичењем. Базиран на миленијумским циљевима Уједињених нација, намењен је пре свега будућим програмерима, бизнисменима, техничарима, дизајнерима и маркетиншким стручњацима. Такмичење је фокусирано на софтверски развој, предузетништво и иновације а победник добија награду од 50.000 долара уз дружење са Билом Гејтсом.

Извор: Кућа добрих вести 


Последњи пут измењено среда, 23 април 2014 23:28
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија