Кућа Добрих Вести

Login

Чигота је заштитила свој бренд

Оцените овај чланак
(1 Глас)

cigotaaaaaaaБЕОГРАД - Идеални природни услови на Златибору, једној од наших најлепших планина, познати су мештанима од давнина за лечење болести штитасте жлезде.

 

Тако је већ 60-тих година, “Чигота” почела са радом, а групу ентизијаста предводио је наш нејвећи стручњак у области ендокринологогије који је имао задатак да обучи и направи квалитетеан кадар.

 

Најпре са само шест соба, а касније са већим капацитетима, “Чигота” израста у угледну и јединствену установу.    

 

Својим дугогодишњим ангажовањем на унапређењу здравља људи и квалитетом услуга свог медицинског и осталог кадра, постала је једна од водећих установа на пољу медицине и туризма у Србији и Европи.

 

Решењем Завода за заштиту интелектуалне својине Републике Србије, постала је први бренд у Републици Србији и Европи који је заштитио своје услуге.

 

Већ деценијама “Чигота” је наш најпознатији центар за превенцију и лечење болести штитасте жлезде и метаболизма, али и омиљена туристичка дестинација многих домаћих и иностраних гостију.

 

Школа здравог живота

 

Промоција бренда “Чигота”, сада са ознаком r, одржана је у Press centru УНС-а.

 

То је први, јединствен бренд који нуди медицинско туристичке услуге и као такав, у комбинацији са природним и климатским факторима чини једну посебну синергију.

 

“Чигота” нуди и посебан програм – школу здравог живота, о чему су говорили др Жељко Стакић, директор “Чиготе”, Зоран Драгојевић из Завода за заштиту интелектуалне својине Републике Србије и академик Драган Мицић, дугогодишњи научно – стручни сарадник “Чиготе” који се осврнуо на почетак овог пионирског подухвата.

 

Представници Министарства здравља, господин Златибор Лончар и Министарства трговине, туризма и телекомуникација као и Привредне коморе дали су заједнички допринос брендирању.

 

 

Поред савремене опреме, високостручног медицнсог кадра, дијагностике и терапије, специјална болница “Чигота” у својој понуди има службу за стационарно лечење, амбулантно – поликлиничку службу, као и службу физикалне и нуклеарне медицине и кабинет за правилну исрану и рекреацију.

 

Комплетна понуда

 

“Чигота” мисли и о младима, програм “Чиготица” је центар за превенциу, лечење и рехабилитацију гојазности код деце и адолесцената до 12 до 18 година, такође је јединствен.

 

Хотелски део располаже са 186 смештајних јединица и 24 апартмана, конгресним и малим салама, богатом библиотеком и галеријом, а ту су и спортски терени, базен, фитнес сала, као и козметички, фризерски салон и играоница за децу... “Чигота”, поред здравствено – туристичког програма има и посебну козметику, воду и храну, чајеве, брашно...

 

Међу уваженим гостима, поред академика Радоја Чоловића и професора др Слободана Унковића, скупу су присуствовали представници медија и наши чувени глумци Петар Божовић и Радмила Ћурићин.

 

Поред овог бренда са заштићеним географским пореклом, надамо се да ће и остали следити њихов пример и на тај начин бити конкурентнији на светском тржишту.

 

Аутор текста: Наташа Ускоковић

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 02 децембар 2017 12:32

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија