A+ A A-

Светски дан здраве хране: шта је здрава исхрана у Србији?

Оцените овај чланак
(2 гласова)

hranazdravaaaaaaaБЕОГРАД – Магазин „Diplomacy&Commerce“ организује у понедељак, 16. октобра у просторијама Привредне коморе Србије на Теразијама (бр. 23) округли сто на тему „Шта је здрава исхрана у Србији“.

 

Округли сто је намењен јавности, као и свима онима које занима тема здраве исхране, а организује се поводом обележавања 16. октобра, Светског дана здраве хране.

 

Тим поводом, у Привредној комори Србије организује се дискусија са релевантним учесницима који ће разговарати на теме здраве исхране: примена стандарда квалитета, који су то стандарди здраве исхране, да ли постоји стандардизација у Србији, безбедност хране - шта је безбедно и шта се нуди, едукација потрошача...

 

На округлом столу учествоваће еминентни стручњаци из различитих области и делатности производње, дистрибуције и сертификације хране, који ће дискутовати о едукацији потрошача, о томе шта је здрав избор хране, регулативи у овој области, улози малопродајних ланаца у едукацији јавности о здравој храни, колико је важно читати декларације.

 

Учесници на округлом столу биће Мирјана Јовашевић, директорка корпоративних комуникација Delhaize Srbija, Милица Стефановић, сениор ПР и менаџерка за комуникације Кока-Кола компаније и председница одбора за храну и пољопривреду Савета страних инвеститора, Александар Богуновић, заменик директора сектора за пољопривреду, Привредна комора Србије, Славољуб Станојевић, директор дирекције за Националне референтне лабараторије, Министарство пољопривреде и Драгана Шиљеговић Филиповић, нутрициониста.

 

 

Тема о којој ће се посебно дискутовати се односи на квалитет здраве исхране и намирница којекупујемо а присутни ће моћи да добију и корисне савете како до безбедне хране и производа.

 

У целом свету 16. октобар обележава се као Светски дан хране. Установљен је 1981. године од стране Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО), у циљу постизања свести о стварању „света без гладних“. 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 13 октобар 2017 13:38

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани