Кућа Добрих Вести

Login

Награда за најбољег доктора и фармацеута

Оцените овај чланак
(1 Глас)

image0013433443БЕОГРАД - Фармацеутско предузеће Medis ове године већ четврти пут за редом додељује Medis Awards for Medical Research, награду за изузетна клиничка достигнућа лекара и фармацеута у Средњој и Југоисточној Европи.


Заинтересовани стручњаци у области медицине ће моћи да своје радове, објављене између 1. септембра 2016. и 31. августа 2017, пријаве до 15. септембра 2017. Победници ће бити проглашени на свечаној церемонији доделе награда која ће се одржати 30. новембра 2017. у Београду.


„Радује нас што су награде за клинички истраживачки рад Medis Awards постале препознатљиве у нашем региону. У протекле три године добили смо укупно више од 400 пријава стручњака из осам земаља, што потврђује да у нашем делу Европе има пуно одличних истраживачких прича лекара и фармацеута, чија достигнућа већином остају непримећена у широј јавности. Наградом Medis Awards желимо да им омогућимо препознатљивост коју заслужују“, изјавио је генерални директор предузећа Medis, Тоне Стрнад (Tone Strnad).


Своје истраживачке радове могу пријавити лекари и фармацеути из осам земаља: Аустрије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Мађарске, Македоније, Словеније и Србије. Традиционално, награде ће бити додељене у области: анестезиологија, гастроентерологија, гинекологија, фармација, неурологија, офталмологија, педијатрија, пулмологија (са алергологијом) или реуматологија.


Радове ће оцењивати међународни стручни жири.


Све пријављене радове према унапред одређеним стручним критеријумима независно ће оценити међународни жири чији је председник проф. др Матија Томшич, др мед., начелник Клиничког одељења за реуматологију у Универзитетском клиничком центру Љубљана.


Победници ће добити бронзане скулптуре „Будућност“, хрватско-словеначког вајара Јакова Брдара, часне плакете и финансијске подстицаје за даљи истраживачки рад.


Лекари из Србије добили су током претходне три године чак пет Medis Awards награда, и то у области алергологије, неурологије и кардиологије.


О награди Medis Awards


Medis Awards награђује изузетна достигнућа у клиничкој медицини и фармацији од 2014. године. International Medis Awards има за циљ да подржи и подстакне стручњаке у области медицине, чији радови непосредно утичу на развој дијагностике и лечења различитих болести.
Награде Medis Awards развиле су се у годишњи међународни конкурс за стручњаке са подручја медицине и фармације који су своје истраживачке радове представили на европским или светским стручним конгресима или објавили у стручним публикацијама са високим фактором утицаја.


Пријављене радове према стручним критеријумима оцењује и бира независни међународни стручни жири. Свечана церемонија поводом доделе награда доприноси већој препознатљивости добитника награда и њиховом међусобном упознавању. Тиме се подстиче размена искуства и учествовање у истраживачком, научном и клиничком раду, што је још један начин за унапређење квалитета лечења пацијената.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено петак, 19 мај 2017 21:34
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија