Кућа Добрих Вести

Login

Спектакл у ваздуху: На вршачком небу 90 пилота!

Оцените овај чланак
(6 гласова)

poletanje-rumunaВРШАЦ - Прво овогодишње такмичење у параглајдингу одржано је протеклог викенда на теренима Вршачких планина. Победник у дисциплини „прелет“ био је Предраг Дудић из рашчанског параглајдинг клуба „Голија“. У дициплини „прецизно слетање“ прво место су освојили Дарко Пантић из београдског клуба слободног летења „Арес“ и Иван Павлов из аеро клуба „Делта - Кањижа“.

Упркос лошим временским условима, одзив такмичара био је одличан. Учествовало је 90 пилота из Мађарске, Румуније, Бугарске, Грчке, Македоније, Црне Горе, Словеније и Србије. Организатори такмичења били су КСЛ „Арес“ – Београд и СПК „Беркут“ – Вршац уз сарадњу и помоћ Министарства омладине и спорта и Спортског савеза Србије.

Међу „прелетачима“ другопласирани је био Крушевљанин Владимир Бачанин, док је Јурца Валерију из Румуније заузео трећу позицију.
Због дуплирања прве награде у дисциплини „прецизно слетање“, није уручена награда за другопласираног такмичара. Бронзану медаљу освојио Мартин Јованоски из Македоније.

 

Најбољи у екипној конкуренцији међу прелетачима био је клуб КСЛ „Арес“ из Београда. Њихови пилоти иза себе су оставили пилоте београдског параглајдинг клуба „Дуст девил“, док су трећепласирани били пилоти уз рашчанског ПК „Голија“.

Екипно међу циљашима најбољи су били гости из Македонског клуба „Делта – Прилеп“. Пилоти из румунске екипе „Romania“, освојили су друго место, док је најбоље пласирани клуб из Србије био КСЛ „Арес“ из Београда.

У Туристичкој организацији Србије почетком месеца одржана премијера филма о трци у природи, а међу учесницима у филму појављују се и параглајдисти. Опширније о томе прочитајте ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 17 април 2014 13:40
Снежана Молдован

Рођена исте године кад је у СФРЈ направљен први „еурокрем“, cвесно и успешно одолевам трендовима, чврсто се држећи проверених вредности које немају „рок трајања“.
За више од две деценије рада у новинарству прошла сам „сито и решето“ – од „Вечерњих новости“, „Дуге“, „Радио ТВ ревије“, „Блица“, „Сведока“, бројних таблоида, глоси и бизнис магазина, новинске агенције, радио-станица и портала, до црногорског „Дана“ - јединог медија од ког се не „разводим“ већ деценију и по.
Смисао постојања – борба за истину и правду, проналажење зрнца доброг у свему, „билдовање“ позитивних особина код других, јер – „не дозволите да вам икада неко дође, а да не оде бољи и срећнији“ (Мајка Тереза).
Неизлечиво заљубљена у достигнућа Николе Тесле, Десанке Максимовић, Иве Андрића, Меше Селимовића, Матије Бећковића и Емира Кустурице. Дубоко уверена да у Србији постоје њихови достојни наследници, за којима с’ радошћу неуморно трагам.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија