Кућа Добрих Вести

Login

„Женске приче о ИТ-у“ – за све студенткиње које желе да креирају технологије будућности

Оцените овај чланак
(2 гласова)

zenemrkceБЕОГРАД - Развојни центар компаније Мicrosoft у Србији пету годину за редом организује догађај „Женске приче о ИТ-у“, са циљем да подстакне девојке и младе жене да развијају каријеру у области информационо-комуникационих технологија.

 

Догађај ће се одржати у петак, 9. марта 2018. године од 10:00 до 18:00, у просторијама Развојног центра, а студенткиње ће имати прилику да разговарају са запосленима, као и да тестирају нека од решења на којима се у Центру ради. На овај начин се жели приближити свакодневна атмосфера у развојном центру једне од највећих глобалних технолошких компанија, која за студенткиње већ током студија може постати окружење за даљи професионални развој.

 

Током целодневног програма студенткиње ће имати прилику да:

-кроз интерактивне радионице сазнају више о могућностима које нуди каријера у ИТ сфери,

-кроз личне примере инжењера из Развојног центра добију одговоре на питање шта је потребно да се пријаве за праксу или посао у интернационалној компанији,

-сазнају више о пројектима на којима се ради у Мicrosoft развојном центру у Србији.

 

                                      GirlsInICT20186hjjhjhj

 

Развојни центар Мicrosoftа у Србији у свом тиму има велики број жена које заједно са својим колегама раде на развоју светски признатих пројеката. Током претходне четири године, „Женске приче о ИТ-у“, угостиле су више од 400 студенткиња, а неке од учесница претходних дружења наставиле су каријеру управо у развојном центру, где су добиле прилику да креирају технологије будућности. Њихове приче су најбоља препорука за све девојке које желе да се развијају у ИТ индустрији – да је важно да буду храбре и да покушају.

 

Microsoft развојни центар у Србији са великим задовољством, позива све заинтересоване студенткиње техничких, рачунарских и математичких факултета у Србији да се пријаве на caskanje.mdcs.rs.

 

 

Пријаве су отворене до 25. фебруара 2018, а број места је ограничен.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 14 фебруар 2018 14:48

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија