A+ A A-

Додељене награде "Београдски победник" успешним привредницима

Оцените овај чланак
(1 Глас)

pobednikkkkkkБЕОГРАД - На свечаности у Скупштини Града Београда уручене су традиционалне годишње награде Привредне коморе Србије - Привредне коморе Београда "Београдски победник" за натпросечне резултате у привређивању, развоју и доприносу успешности београдске и српске привреде у 2016. години.

 

Награду "Београдски победник" која се додељује од 1985. године као доказ успешног пословања до данас је понело око 200 привредних друштава и 70 предузетника, појединаца и институција.

 

Потпредседник Привредне коморе Србије Милован Коцић истакао је на свечаности у Скупштини града да су компаније које су добиле награду понос не само Београда већ и целе заједнице. "Добитници награде су носиоци развоја Београда и српске привреде", истакао је Коцић.

 

Вршилац дужности директора ПКС - Привредне коморе Београда Миливоје Милетић је подсетио да ова пословна заједница окупља преко 120.000 привредних субјеката. "Циљ доделе ових награда није само да они који су то заслужили добију награде, већ пре свега да покажемо јавности да промовишемо рад и знање и резултате који су примећени и који треба да послуже као углед свима", рекао је Милетић.

 

Заменик градоначелника Београда, Андреја Младеновић је истакао важност сарадње привреде и државе. "Развој привредног амбијента у Београду значи и развој привредног амбијента у целој Србији. Наша престоница мора да настави да се развија јер је то начин да наша цела земља иде напред. За убрзани привредни и општи напредак друштва неопходно је успостављање чврсте сарадње између државе и привреде", рекао је Младеновић.

 

Ове године награду "Београдски победник" је добило девет привредних друштава. Додељена је и Годишња награда "Пословни човек године" и "Пословна жена године", "Плакета" за посебне заслуге за развој и унапређење привреде Београда, "Повеља" за јубилеј и значајне пословне подухвате и награда "За животно дело".

 

Годишња награда "Београдски победник" за остварене резултате у привређивању у 2016. години, додељена је следећим привредним друштвима:

 

Агроиндустријско комерцијална банка АИК БАНКА ад

Друштво за консалтинг и ревизију КПМГ доо

ЈП Службени гласник

Предузеће за производЊу и трговину ТЕХНОМАНИЈА доо

Предузеће за телекомуникациони инжеЊеринг ТЕЛЕГРУП доо

Привредно друштво за производЊу хвац опреме ТЕРМОВЕНТ КОМЕРЦ доо

ЈКП Градске пијаце

Соко Штарк д.о.о.

Компанија Прва Искра - Наменска производња а.д.

 

Награда "Пословни човек године" додељена је Душану Перовићу, председнику ПД за производњу ХВАЦ опреме Термовент комерц доо, а "Пословна жена године" је Данка Селић, генерална директорка ДП Београдски сајам са потпуном одговорношћу Београд.

 

Плакету за посебне заслуге за развој и унапређеЊе привреде Београда” у 2016. години добило је Предузеће за маркетинг и угоститељство К-ХОТЕЛС доо, а повељу поводом јубиларних годишњица или значајних пословних подухвата ДП Београдски Сајам са потпуном одговорношћу. Годишња награда за животно дело припала је проф. др Слободану Зечевићу, водећем научнику, стручњаку за област логистике, посвећеном науци, примени научних решења у привреди и едукацији стручњака у области логистике, као и Александру Јоксимовићу, модном креатору који је обележио југословенску модну сцену.

 

Извор: Кућа добрих вести/ПКС


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани