Кућа Добрих Вести

Login

Влада улаже у изградњу иновационих стартап центара

Оцените овај чланак
(1 Глас)

inovacijepopovic3943ulkuyluyБЕОГРАД - Влада Републике Србије следеће године уложиће средства у изградњу иновационих стартап центара широм Србије“, поручио је министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић током посете Ариљу.

 

Поповић је већ раније најавио да ће буџет за иновације у наредној години бити много већи, а у кратком року биће предложена два нова закона из области иновационе делатности који ће омогућити привлачење страних инвеститора и останак младих инжењера у Србији, изјавио је данас министра задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић. Он је на рекао да ће се Србија ослањати на искуство из света као и да држава много ради на плану иновација, поготово на помоћи младима да оснују своје старт ап комопаније.

 

Поповић је након разговора са  младим предузетницима у Ариљу, који су основали ученичке компаније “Plantagenet” и  „Rain drop” истакао да је ово одличан пример иновационог предузетништва код младих, којим Србија може да се похвали.

 

Производња зачинског биља у кућним условима

 

 „Огромно је задовољство видети како деца у средњој школи, у скромним условима, али са великим ентузијазмом  и менторском подршком, као и подршком општине Ариље, успевају да побеђују на такмичењима у земљи и иностранству и покажу свима да и у скромним условима могу да се постигну добри резултати“, рекао је Поповић новинарима.

 

Министар је додао да су се ови млади људи недавно вратили са такмичења у Швајцарској, где су представили своју идеју производње зачинског биља у кућним условима.

 

„Србија би овиме требало да се поноси, и то може бити производ који би могло да користи свако домаћинство у земљи“, навео је Поповић.

 

Ученици средње школе „Свети Ахилије“ су министру представили иновационе производе својих компанија. Иноватори „Плантегенета“ похвалили су се својим комплетом за кућно узгајање зачина и чајева, док су ученици „Раин дропа“ представили систем за аутоматско наводњавање.

 

Током посете Ариљу, министар  Поповић се састао и са председником општине Зораном Тодоровићем.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 05 децембар 2017 14:43

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија