Кућа Добрих Вести

Login

Oтворен Рајићева Шопинг центар

Оцените овај чланак
(2 гласова)

rajiceva3493БЕОГРАД - Рајићева Шопинг Центер, први шопинг центар у најпознатијој београдској улици – Кнез Михаиловој, отворио је своја врата.

 

Поједини брендови који се од сада могу наћи у Рајићевој - по први пут дошли су на српско тржиштe.

 

Шопинг центар у Рајићевој улици је инвестиција је израелске компаније Аshtrom Group вредна 80 милиона евра, а у нових 15.300 квадратних метара простора дизајнираних за уживање и куповину у најлепшем делу града, сместило се више од 80 локала и 450 подземних паркинг места.

 

На званичној конференцији за медије организованој поводом великог отварања, Зацхи Бонех, генерални директор Ashtrom International, Владимир Вучковић, менаџер за односе са закупцима Рајићева Шоппинг Центра и професор Владимир Лојаница, идејни творац архитектонског решења центра, обратили су се гостима.

 

„Рајићева Шоппинг Центар је један од наших најновијих развојних пројеката чија је градња започела пре скоро три године. Ми смо уложили пуно труда у овај пројекат, како у ентеријер тако и у екстеријер, тежећи да се уклопимо у локално културно наслеђе, комбинујући старо и ново. Развој Рајићева Шопинг Центра, од самог почетка па све до ове свечане церемоније отварања, базирао се највише на локалном српском тржишту, упошљавајући домаће подизвођаче, добављаче, дизајнере и супервизоре. Током фазе изградње, запослили смо преко 400 радника, а када завршимо пројекат тај број ће превазићи 600 запослених, рекао је Zachi Boneh, генерални директор Аshtrom International и најавио завршетак следеће фазе пројекта, отварање „Мама Shelter” хотела почетком 2018. године.

                          naocare

Поред водећих брендова као што су ommy Hilfiger, Scotch & Soda, Lindex, Springfield, Levis, Huawei, Timberland, Pandora, Esprit, Carpisa, Extreme Intimo, Nine West, Yamamay и многих других, неки брендови појавили су се по први пут на нашем тржишту у оквиру Рајићева Шопинг Центра.

 

„Премијерно, сада можемо да прошетамо кроз радње Calvin Klein Jeans, Armani Exchange, Go Active i Dormeo Home,, док ће нас лепа изненађења дочекати и у мулти-бренд продавницама, као што су Mia Maya (Moschino, Valentino Red, Emporio Armani…), Fashion & Friends (Guess, Lui Jo, Superdry…), Sportina (Hugo Boss, Polo Ralph Lauren, Morgan…) и Беоспорт (Quicksilver, O’Neill, The North Face…).

 

Најпопуларније коцке, чувени Лего, сада по први пут у Србији има своју званичну радњу Лего Схоп у, заједно са одабраним ресторанима попут Смоквице и кафеима са најлепшим погледом на град”, рекао је Владимир Вучковић, менаџер за односе са закупцима.

                    marelacccca

Урбанистички, комплекс је саграђен од трајних, природних и индустријских материјала уз коришћење најсавременијих технологија и истовремено поштовање историјског наслеђа локације, са циљем да сачува традицију најразвијенијег трговинског центра града и одговори на све модерне потребе посетилаца. Архитектонско решење центра, које иза себе има награду међународног архитектонског конкурса, дело је академика Милана Лојанице и професора Архитектонског факултета у Београду Владимира Лојанице, али и вишегодишње сарадње са свим надлежним институцијама, док су у извођењу радова ангажовани искључиво локални подизвођачи.

 

„Пре почетка радова спроведене су две фазе археолошког истраживања у којима је учествовао Градски завод за заштиту споменика и Археолошки институт. Нађени су остаци из 2-ог, 4-ог и 17-ог века који су реконструисани, сачувани и презентирани. Љубазношћу Народног музеја у Београду, имамо изложене остатке камене архитектонске пластике из римског доба у застакљеним басенима на улазима у објекат, који враћају грађанима на увид део историје тог места који им припада“ рекао је Владимир Лојаница, архитекта пројекта.

 

Рајићева Шопинг Центар има све сервисне јединице неопходне за удобност свакодневног живота, као што су супермаркет, апотеке, мобилни оператери, одећа, кућне потребштине и електроника. На овај начин, пројекат неће бити само нова градска дестинација, већ и важан део локалне и пословне заједнице.

 

Шопинг центар ће имати посебне улазе са свих страна: из Кнез Михаилове, улице Краља Петра, као и из Париске и Узун Миркове, што га чини лако доступним за све суграђане који долазе са различитих страна града, као и паркинг простор на 3 нивоа са 450 места (улаз из Узун Миркове улице).

 

На дан отварања 14. септембра паркинг у центру се неће наплаћивати.

 

Отварање Рајићева Шопинг Центра за јавност заказано је за 14. септембар у 18 часова, док ће концерт Бајаге и Инструктора бити одржан истог дана, од 19:30 до 21 часова, на платоу испред шопинг центра. Концерт ће бити бесплатан и отворен за све посетиоце.

 

О инвеститору

 

Рајићева Шопинг Центар је пројекат реализован од стране компаније ABD д.o.о. коју је основала Ashtrom Group, једна од водећих и највећих грађевинских компанија и групација за трговину некретнинама у Израелу.

 

Ashtrom Group настала је 1963. године и изградила је бројне, велике и комплексне пројекте широм света.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 15 септембар 2017 13:34

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија