Кућа Добрих Вести

Login

Обележен 80. рођендан Београдског сајма

Оцените овај чланак
(1 Глас)

bgsajamБЕОГРАД - На пригодној свечаности уприличеној на београдској Савској променади, Београдски сајам је обележио 80 година постојања.


Тачно прекопута првог сајамског комплекса на Старом сајмишту, где је 11. септембра 1937. године Београдски сајам први пут отворио капије за посетиоце, подсећању на бурну историју ове компаније присуствовали су гости из разних сфера јавног живота - привредног, политичког, културног, спортског, естрадног, медијског...


Подсећајући на 80 година традиције Београдског сајма, генерална директорка ове компаније Данка Селић је препоручила изложбу из историјата Сајма, "која је сведочанство успешних пословних година, од 1937. године, када је одржана прва манифестација, па све до данас".

 

Изложба фотографија и докумената на отвореном простору приказује Београдски сајам од почетка градње првих павиљона на левој обали Саве, лета 1937, до данашњих дана. Изложбена поставка, која ће на том месту остати све до 20. септембра, сведочи о најразличитијим, врхунским сајамским, културним, музичким, спортским, модним, едукативним догађајима у халама Београдског сајма, али и светски познатим именима која су посетиоци тамо имали прилике да виде, чују и упознају.


"Осамдесет година Београдског сајма, основаног управо на данашњи дан, велики је јубилеј, то је изузетна традиција којом се поносимо, али која нас и обавезује. За нама су позитивни и охрабрујући резултати, а све је то оно што нас чини најперспективнијом сајамском институцијом у овом делу Европе", рекла је Данка Селић.


У складу са једном од својих најизразитијих историјских улога - образовном и хуманитарном - Београдски сајам је потом уручио новчану донацију ОШ "Добринка Богдановић" из села Стрелац, општина Бабушница, симболично мотивишући овај неразвијени део Србије да буде део света са којим све нас Сајам већ 80 година.


И Немања Берић, председник Скупштине градске општине Савски венац, општине на којој се Београдски сајам налази, честитао је домаћинима велики јубилеј, изражавајући понос што се Сајам налази на територији баш ове општине. "С обзиром на то да је Београдски сајам место које је, како домаћини кажу, видео цео свет, верујемо да ће Сајам то бити и у будућности", рекао је он.


Глумац Милан Милосављевић је поетски надахнуто изнео кратку историју Београдског сајма, наглашавајући велике и преломне тренутке и догађаје те позната домаћа и светска имена која су обележила епохе кроз које је Сајам пролазио.


Ова симболична свечаност завршена је дружењем домаћина, гостију и представника медија у оближњем ресторану "Саванова" на Савској променади, за коју је плановима у вези са "Београдом на води", као једним од нових симбола новог Београда, предвиђено да у најскоријој будућности доведе шетаче и до самог прага Београдског сајма.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 12 септембар 2017 13:15
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија