Кућа Добрих Вести

Login

Бизнис кафе: „Kако да мали произвођачи постану препознатљиви?“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

boskolucarНОВИ САД – У Новом Саду је недавно одржан 24. Бизнис кафе са темом која увек изазива пажњу предузетника, било да су већ у бизнису или су тек почели да остварују своје снове – “Како да мали произвођачи постану препознатљиви?“.

У угодном амбијенту којим располаже Кућерда – Balkan beat bar,  у претпразнични уторак, 25.априла, одржан је сусрет предузетника и оних који то желе да постану, а изузетно инспирисани гости и многобројни посетиоци нису уопште марили за време па се ово дружење протегло до касних сати. О свом пословњу, успесима и изазовима имали су много тога да кажу:

 

- Ивана и Сандра Брнада, власнице радионице за израду колача “Sisters cupcakes”

- Бошко Лучар, власнич радионице за израду пецива и кафића “Чаролија“

- Биљана Јовановић, власница модне куће „Луна“  

    

Ивана и Сандра Брнада су испричале како су решиле да потраже себе и своју слободу након што су обе остале без посла и да им се учинило да то једино могу постићи упуштајући се у предузетничку причу. И намериле су се управо на колаче, тачније капкејкс, иако ни једна од њих није посластичарка по основном образовању. Једноставно су имале визију и знале су од самог почетка да могу да постигну успех. По њиховом мишљењу, да би мали произвођач био видљив потребно је да воли то што ради, да направи најквалитетнији могући производ и да је све време спреман да учи и да се усавршава.

 

Бошко Лучар се надовезао на ту причу уверењем да је квалитет пресудан за опстајање на тржишту. Сваки производ, подсетио је, има свог купца али од квалитета човек не сме да одустане. Као ни од своје визије и позитивног осећаја. Његова водиља од како се одлучио за предузетничке воде је чувена реченица: "Какве су ти мисли, такав ти је живот". Важно је, и он се у томе веома труди да има свој сараднике који му пријају, и једино тимски рад признаје као могућу врсту функционисања. Ужива, додаје, у послу који ради и највећи покретач му није новац, него позитиван утисак који поделе са њим његови клијенти, муштерије и  конзуматори...Ужива у "Чаролији" јер у њој постоји доза чаролије за сваког ко је жели.

 

Биљана Јовановић поручила је да су највећи капитал Луне људи који у њој раде. „Људи се стварају, негују - без њих све ово не би имало смисла“, напомиње Биљана и додаје да више од половине запослених у Луни ради дуже од 10 година. Иако по основном образовању није из света моде, ипак је успела а то дугује добром избору сарадника и људи са којима развија своју модну кућу већ 25 година. Никада није размишљала да одустане и увек стоји иза својих одлука ма колико оне биле рискантне. „Морате да се трудите из дана у дан, да радите све боље, и сигурно ћете успети. То је могуће и у Србији, верујте“, била је уједно и најбоља порука за крај новосадског сусрета предузетника.

 

Догађај је водила Марија Радојчић, власница лиценце Бизнис Кафе Србија – и сама предузетница која развија породични бизнис ,,Фришки јазачки сиреви”, по традиционалној рецептури и на сопственој фарми.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 30 април 2017 13:06
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија