Кућа Добрих Вести

Login

Бизнис кафе у Зрењанину: Развијај локално – делуј глобално

Оцените овај чланак
(1 Глас)

bizniskafezrenjaninБЕОГРАД - У Зрењанину је, у угодном амбијенту ресторана Кафемат, одржан Бизнис кафе а тема овог, у Зрењанину првог сусрета предузетника била је “Развијај локално – делуј глобално”.


Своја предузетничка искуства и савете онима који су заинтересовани да почну сопствени посао или су већ начинили прве кораке у том правцу, поделили су Владимир Ковач, менаџер Webiz пројекта, Смиљана Стојановић, власница фирме “Куерк” из Беочина и Горан Ковачевић, директор "Гомекса" и председник Управног одбора НАЛЕД-а, објавио је Бизнис кафе.


Окупљене је на почетку путем Скајпа поздравила власница франшизе Бизнис кафеа Кристина Ерцеговић, поруком да ће у послу увек бити успона и падова, али да је потребно остати свој. “Ово је наш живот, наш бизнис и наша правила. Укратко – слобода! Понекад морамо написати и нова правила у бизнису, али морамо ценити себе, дефинисати цене са којима смо задовољни, бирати људе који нас испуњавају позитивном енергијом…”


На то се надовезао Горан Ковачевић, директор Гомекса, поруком: "Морате наћи лепоту у послу који радите. Ако се не трудите, нећете је ни наћи. Ја уживам у свом послу, мени је толико лепо да бих ја сад неком платио да ми дозволи да радим свој посао…Када сам почињао било је много лакше него данас само зато што је тада било много више новца. Пресудно је имати идеју – ко хоће стварно да ради, оствариће је“. Ковачевић је поручио и свима који верују да се не може радити по правилима и успети, да то није тачно. „Можете успети и када радите по правилима, али морате да знате да су цена сваког успеха велики и константан рад. Да би сте нешто постигли и успели морате платити улазницу. Тога морате бити свесни!“

                                Zrenjaninbiznis

 

Владимир Ковач је испричао да је још као мали дечак дефинисао шта жели да буде кад порасте и да је рано и почео да ради. Суштини његовог посла је networkinkg и цео Webiz пројекат је саздао на тим основама.


Парафразирајући једног од својих професора са факултета, који им је тада рекао да је највећи капитал из времена студирања – људи који их окружују, Владимир је истакао да захваљујући људима које зна из тог периода са лакоћом данас ради свој посао. Поделио је са окупљенима и да су га често пријатељи из Зрењанина обесхрабривали и говорили му да у Зрењанину није могуће организовати нешто велико. „Као Зрењанинац који тренутно живи у Београду, решио сам да им покажем да није тако – Webiz конференцију организујем управо у Зрењанину, у априлу, и на њој ће бити више до 1000 учесника."


А онда се присутнима обратила и Смиљана Стојановић, жена која је свима пример не само успешне предузетничке приче већ и потребе да се заиста верује у себе и да никада, баш никада није касно да се покрене сопствени бизнис. Смиљана је са 59 година покренула свој посао – производњу од рециклиране гуме. „Приватни посао је невероватна сатисфакција, невероватно је задовољство сам радити, крчити сам свој пут. То не може ништа друго да вам да, осим те свести, тог осећаја сопствене моћи - да можеш да држиш ствари у својим рукама, као и егзистенцију своје породице,“ нагласила је. Њена фирма „Куерк“ данас извози у Бостон - не много али константно, нагласила је власница фирме, и додала да јесте у почетку било тешко – а најтеже због незнања: маркетинг, економија, државна бирократија, пореска управа, све су то биле непознанице. „Једино шта се не може у животу - не може се одустати. Можете и незнати, али морате научити; можете и погрешити, исправићете. Само ако одустанете не можете успети“.


То је заправо и заједничка порука учесника зрењанинског Бизнис кафеа,одржаног у четвртак 28.марта:


“Никад не одустајте. Посао има своје успоне и падове, али истрајност и упорност на крају победе. За добар привредни амбијент једнако су корисне и неопходне и мале породичне фирме које гарантују стабилност, и велике, које обезбеђују развој”.

 

ИЗВОР: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 02 април 2017 22:49
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија