Кућа Добрих Вести

Login

Немачка Феникс група отвара дистрибутивни центар за лекове у Србији

Оцените овај чланак
(1 Глас)

Phoencks454545БЕОГРАД - Немачка Феникс Група (Phoenix group) данас ће у индустријској зони у Шимановцима отворити логистички центар за Западни Балкан, чиме Београд, после Прага и Варшаве, постаје трећи регионални центар водеће европске компаније у дистрибуцији лекова и других медицинских производа.


Објекат ће, како је превиђено, отворити Оливер Виндхолц, извршни директор Феникс групе, Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије и Златибор Лончар, министар здравља, најавила је Привредна комора Србије.


Из београдског дистрибутивног центра, који се простире на више од 10.000 квадратних метара са 7000 квадрата складишног простора, захваљујући инвестицији од три милиона евра, обједињено ће се снабдевати тржишта Босне и Херцеговине, Македоније, Албаније, Црне Горе, Србије и Косова, са укупно око 18 милиона потрошача. Објекат у Шимановцима уједно ће бити царинско складиште за 15 највећих европских произвођача.


Отварање новог логистичког центра у Србији за цео Западни Балкан, који је део „Фениксовог“ пројекта „Мост Централно-источне Европе’’ и новог концепта „Регионални дистрибутивни модел услуге“, компанији омогућава још ефикасније пословање у региону – једноставније процедуре дистрибуције и мање трошкове, а партнерима у целом ланцу – од произвођача, преко апотека и здравствених установа до пацијената - обезбедиће већу доступност лекова, бржу регистрацију, квалитетније услуге и боље снабдевање.


Феникс група са седиштем у Манхајму присутна је у 26 европских земаља, има више од 150 дистрибутивних центара и 2000 својих апотека, запошљава 34.000 људи и на тржиште годишње дистрибуира 260 милиона паковања лекова за више од 120 милиона потрошача.


У региону Западног Балкана послује као Феникс фарма (Phoenix Pharma), кроз мрежу 200 својих и око 600 партнерских апотека, има 2000 запослених, од којих у Србији 1300, и уз стални раст, достигла је укупан промет од 470 милиона евра.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 27 март 2017 21:52
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија