Кућа Добрих Вести

Login

Сајам послова и пракси 7. и 8. новембра у Београду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

JF16343434Студенти волонтери, дванаести пут заредом, 7. и 8. новембра у Згради техничких факултета организују сајам послова и стручних пракси за студенте и дипломце техничко-технолошких и природно-математичких факултета JobFair16 ─ Креирај своју будућност".


„ JobFair16 ─ Креирај своју будућност!” је пројекат који се сваке године одржава првог понедељка и уторка у новембру са намером да студентима представи могућност запослења и развоја каријере у компанијама које успешно послују у нашој земљи. Организатори Сајма су две волонтерске, непрофитне, аполитичне студентске организације, БЕСТ Београд и Истек Локални комитет Београд, које кроз своју визију и циљеве ојачавају везу у троуглу „студенти-компаније-универзитети”.


Студенти са свих универзитета у земљи имаће прилику да се на једном месту упознају са значајним компанијама из техничко-технолошких и природно-математичких струка, сазнају више о пословима и праксама у понуди, као и о томе која знања и вештине је потребно да развијају како би се лакше запослили. Праксу и шансу за запослење нуде компаније Microsoft Development Center Serbia, Telesign, RT-RK, Vip, Namics, Ericsson и многе друге. У склопу едукативног дела Сајма, студенти ће бесплатно моћи да учествују на бројним радионицама, трибинама, као и концепту интерактивних радионица „ Open Space Technology”, где ће представници компанија заједно са учесницима дискутовати о решавању тренутних технолошких проблема у земљи. Паралелно са Сајмом одвијаће се сесија под називом „Разговор за посао” на коју се заинтересовани студенти пријављују путем сајта.


JobFair16 годинама уназад подстиче младе да остану у Србији пружајући им шансу за запослење и лично усавршавање. Интересовање које су студенти широм Србије показали за JobFair16 допринело је јачању националног карактера Сајма.


Пројекат подржавају Министарство омладине и спорта, сви технички факултети Универзитета у Београду, Универзитети Републике Србије и Немачко-српска привредна комора.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 24 октобар 2016 21:38
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија