Кућа Добрих Вести

Login

Конференција о креирању подстицајног окружења за развој стартапа у Србији

Оцените овај чланак
(2 гласова)

startap56565БЕОГРАД - У Привредној комори Србије 27.октобра биће одржана прва дигитална конференција StartUp EcoSystem Serbia 2016 која је проглашена за централни SME WEEK догађај у 2016. години.


Скуп организује Привредна комора Србије и Привредни форум младих у оквиру пројекта „Караван омладинског предузетништва“, уз подршку Развојне агенције Србије.


Фокус конференције биће на бирократским процедурама, прописима и регулативама као изазовима за развој стартап екосистема, као и на алтернативним изворима финансирања почетничког бизниса. О подршци развоју стартапа и улагањима у тај вид пословања на конференцији ће говорити представници министарстава Владе Србије и других државних институција, амбасада, успешни стартапери из земље и иностранства, предузетници, представници хабова и великих компанија.

 

Разматраће се могућности прилагођавања прописа и регулатива како би били подстицајни за раст српског стартап екосистема и креирања позитивне климе за развој идеја и привлачење нових инвеститора. На конференцији ће учествовати представници најразвијенијих европских стартап екосистема - Финске, Израела и Немачке, који ће пренети позитивна искуства у тим државама које су подстакле раст и развој њихових стартап екосистема.


Након званичног отварања конференције биће одржан панел “Примери добре праксе европских стартап екосистема и позиционираност српског стартап екосистема на глобалној стартап сцени”, округли столови о проблемима и изазовима са којима се сусрећу српски стартапови, а дискутоваће се и о алтернативним моделима финансирања - како велике компаније, банке и фондови могу улагати у стартапове и подстаћи развој домаћих стартапова.


Придружи се и #pokrenipromenu, конференција почиње у 10 часова у Ресавској 15.

 

Извор: Кућа добрих вести/ПКС


Последњи пут измењено субота, 22 октобар 2016 13:16
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија