Кућа Добрих Вести

Login

Конференција пословних жена Србије и Косова

Оцените овај чланак
(1 Глас)

vumennnnnБЕОГРАД - Конференција пословних жена Србије и Косова биће одржана 30. маја, у хотелу "Метропол", Београд, са почетком у 9,30 сати.


Ова конференција представља завршну активност у оквиру пројекта повезивања српских и косовских предузетница, која је иницирана недуго након потписивања Бриселског споразума 2013.


Пројекат су подржале Британске Амбасаде у Београду и Приштини, а кроз низ различитих активности реализованих током последње две и по године прошло је више од 200 предузетница из Србије и Косова.


Већ у раним фазама реализације пројекта, српске и косовске предузетнице су схватиле да су сарадња и узајамна подршка најбољи и најдјелотворнији начин за унапређење пословања, као и унапређења односа између Србије и Косова, и са велики ентузијазмом су оформиле Форум који ће, како се надају, наставити са деловањем и по завршетку овог пројекта.


На конференцији ће, између осталих у уводном обраћању говорити и Мирјана Косић из TransConflict Serbia, Shpend Emini, Демократија за развој (Д4Д), Denis Kif, британски Амбасадор у Србији, Марко Ђурић, Канцеларија за Косово и Метохију и Валдет Садику, Косово Liaison Officer in Belgrade. 


Планиран је и панел на тему „Улога женског предузетништва у оснаживању привреде и односа између Београда и Приштине“.
На овом панелу учествоваће и Зорана Михајловић, председница Координационог тела за родну једнакост Владе Републике Србије, Besa Zogaj Gashi, заменица Министра за економски развој и Наташа Чича, директорка Kapacity.org као и Љубица Марковић, координаторка Форума из Србије и Беса Бериша, координаторка Форума из Косова.

 

Други панел „Пословна сарадња Београда и Приштине – Корак напред, два корака назад“ предвиђен је за следеће панелисте: Марко Чадеж, Председник Привредне коморе Србије, Сафет Герхалиу, Председник Привредне коморе Косова*, Душан Коруноски, посебни саветник, Министарства привреде и Бајрам Гецај, Заменик Министра, Министарство локалне управе.


Прилике за страна улагања у привреду Србије и Косова* назив је трећег панела на коме ће говорити Владимир Јовановић, Развојна Агенција Србије, представник КИЕАСА и Невен Мариновић, СМарт Колектив и Форум Пословних лидера Србије.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 25 мај 2016 23:24
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија