Кућа Добрих Вести

Login

„Дан балканског кластера“ у Нишу

Оцените овај чланак
(2 гласова)

deyНИШ – Кућа кластера Ниш и ФЕД Софија организују 25. марта конференцију „Дан Балканског кластера“ а свако ко је у могућности да подржи развој предузетништва на југу Србије позван је да присуствује.


Мисија конференције је допринос креирању стратешке сарадње кластера и МСП ради одрживог економског развоја у региону.


Конференција ће окупити актере 48 мапираних кластера из прекограничног региона из области: пољопривреде и прераде хране, туризма, транспорта и логистике, енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије, креативних индустрија, занатства, омладинског предузетништва, грађевинарства, урбаног планирања, медија, пословних услуга, медицинских услуга, дизајна и прозводње намештаја и текстила.


Поред учесника из прекограничне области Бугарске и Србије, очекују се гости – стручњаци у области развоја кластера из Црне Горе и Македоније.


Отварању конференције присуствоваће Едвин Сугарев, генерални конзул Генералног Конзулата Бугарске у Нишу и народни посланик Скупштине Милија Милетић.


Учешће на конференцији је бесплатно.


Учешће на конференцији можете пријавити путем мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .


Више информација о конференцији можете добити на тел : +381 18 52 06 08, +381 65 8 52 06 08.


Модел за подршку развоју малим и средњим предузећима


Кућа кластера је јединствена пословна организација за економски развој заснован на кластерима у балканско-црноморском региону.
Захваљујући Данском програму ЛЕДИБ (2007-2012) Кућа кластера је развила Модел за подршку развоју малим и средњим предузећима у земљама у транзицији.


Модел обухвата:


- центар за пословно информисање (3000 контаката у Србији, Балкану и шире, више од 170 кластера на подручју Балкана),
- центар за обуку кластер менаџера и менаџмента, чланица кластера – МСП и институција
- центар за координацију кластера
- центар за развој пројеката прекограничне и транснационалне сарадње


Водећи алати модела су:


- ИНФОКЛАСТЕР часопис на више језика
- ТВ емисија о развоју кластера на више језика

- Конференција “Дани клатера“


Конференција „Дани кластера“ је светски бренд инициран и развијан од стране Куће кластера. У периоду од 2010-2012.године конференција је била у Нишу захваљујући подршци Данског програма ЛЕДИБ.

 

ИЗВОР: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 21 март 2016 21:53
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија