A+ A A-

Бренд "Марушка" – креативни дух који осваја модну сцену

Оцените овај чланак
(2 гласова)

esarpa123БЕОГРАД - Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж са сарадницима посетио је протекле седмице „Студио Марушка“ у Чачку.


„Марушка“ је светски бренд у својој бранши, изради уникатних, свилених, руком сликаних марама, ешарпи и кравата.


Према његовим речима, предузеће Марушка је добар пример женског предузетништва и пример каква су нам предузећа потребна, а држава може да им помогне да постану добављачи великих компанија у свету.


Врхунски квалитет најфиније италијанске свиле, сликани уникатни мотиви и јединствена ручна завршна обрада, учинили су Марушку лидером у области модних детаља на српском и европском тржишту. Данас је то синоним елеганције и стила, који на јединствен начин уједињује моду и уметност.


Мараме, ешарпе и кравате које носе уметнички потпис Марушка данас су и неизоставни део униформи и репрезентација у најпознатијим и највећим српским компанијама и финансијским кућама.


Он је позвао власницу Марушку Топаловић да учествујена српско-немачком форуму 23. марта у Франкфурту, који организују Привредна комора Србије и Привредна комора Франкфурта.


О потенцијалима женског предузетништва председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж разговарао је са чланицама Удружења пословних жена "Надежда Петровић" у Чачку и градским руководством.


У разговору са представницама Удружења он је истакао да ће заједно маркирати конкретне проблеме са којима се суочавају микро, мала и средња предузећа и предузетници и у сарадњи са државним органима, банкама и међународним институцијама решавати једну по једну препреку. Најавио је и нове услуге ПКС, као што су електронски сервиси, Б2Б портали за директну продају, али и проактивнији однос према влади у заступању интереса привреде и предузетника.


Чадеж је указао да је предузетништво покретачка снага економије, која је била неправедно запостављена. Предузетници су раније неоправдано били друга лига, рекао је Чадеж, додајући да се ситуација мења и да је развој предузетништва приоритет за Владу Србије. Подсећајући да је 2016. проглашена годином предузетништва и да је држава обезбедила значајна средства за развој тог сектора, Чадеж је нагласио да ће ПКС помоћи малим и средњим предузећима да се повежу са великим компанијама, изађу на страна тржишта и да набаве нову опрему. Како је објаснио, ПКС не може да кредитира привреду, али може да помогне Министарству привреде да се фондови намењени развоју предузетништва искористе на што ефикаснији начин.

maruskaaaa

 

Ручна израда


Оно што је бренд "Марушка" довело до светске модне сцене је способност преношења уметничког додира на јединствене модне детаље. Свака марама се осликава руком тако што се бела свила затеже на рамове и настаје јединствена игра четкицом и бојама. Поред цветова и геометријских фигура, велика инспирација су мотиви завичаја и Србије – призор Београда у ноћи, мараме са Жичом и Храмом Светог Саве, сцене из Гуче... Осим мотива из околине, велика инспирација су и личности за које Марушка специјално израђује мараме са њиховим личним печатом. Беспрекоран и јединствен квалитет материјала и боја од пресудног је значаја за израду сваког производа. Ако се томе придода и посебна, уникатна уметничка вредност сваког модног детаља, онда је јасно због чега је Марушка име од изразитог поверења у пословном и свету модне индустрије.


Марушка се од почетка опредељује искључиво за најквалитетније материјале проверених светских произвођача. За израду руком сликаних, уникатних марама користи се најфинија италијанска свила, јединствено ручно обрађена, као и висококвалитетне, професионалне, еколошке боје за сликање на свили немачког произвођача. Свила за израду уникатних кравата, врхунског квалитета купује се у Итаљи, уложак је такође италијански, израђен од вискозе, као и постава на којој се налази лого фирме Марушка.


„Студио Марушка“ има радњу у Сава Центру и ради од 10 до 20 часова сваким радном даном док је суботом отворена од 10 до 16 часова.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 07 фебруар 2016 20:21
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани