A+ A A-

Највећи индонежански сајам у Џакарти

Оцените овај чланак
(1 Глас)

indonesia1213БЕОГРАД - Друштво српско-индонежанског пријатељства „Нусантара“ и Амбасада Републике Индонезије, у сарадњи с Библиотеком града Београда организoвали су презентацију о највећем индонежанском сајму трговине у Џакарти – INDONESIA TRADE EXPO 2015, у Читаоници Фонда уметности, Библиотеке града Београда.


О учешћу на овом великом сајму, као важном привредном догађају Индонезије и Југоисточне Азије, говорили су привредници Срећко Поленек и Владан Мартић, који су, у оквиру делегације са Балкана, били гости овог сајма, у октобру 2015. године, у организацији Амбасаде Републике Индонезије, док је о садржајима сајма трговинског сајма у Џакарти, говорила новинар Биљана Ђорђевић.


Важна порука ове презентације је да је Индонезија једно огромно тржиште које може бити улазница и велико интересовање за српске производе. Порука говорника је да државе треба да стимулиште мале предузетнике, али и велика предузећа, и да им омогући да сваке године, српске компаније и привредници буду присутни на овако великом догађају, који је централни годишњи догађај у највећем архипелагу на свету.


Презентацију су, својим присуством, увеличали амбасадор Индонезије у Србији Хари Ричард Џејмс Канду, као и новоименовано амбасадор Србије у Индонезији, Слободан Маринковић, те многобројни дипломати амбасаде Индонезије и чланови и пријатељи Друштва српско-индонежанског пријатељства „Нусантара“.


Друштво српско-индонежанског пријатељства „Нусантара“ основано је 2003. године и има за циљ да постане језгро невладиног сектора за јачање односа Србије и Индонезије. „Нусантара“ својим активностима помаже успостављању сарадње у области социјалних питања, уметности, образовања, културе, спорта, али и доприноси јачању и развоју политичких и економских односа и сарадњи између Србије и Индонезије, као својеврстан „мост“ развоју укупних билатералних веза двеју традиционално пријатељских земаља.


Информације о активностима Друштва доступне су на вeб сајту Друштва.


Друштво српско-индонежанског пријатељства „Нусантара“.


Извор:Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 04 фебруар 2016 22:18
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани