A+ A A-

Београђани први на Балкану добијају Taxify, одговор таксиста Уберу

Оцените овај чланак
(3 гласова)

taksififffffБЕОГРАД - Апликација која је номинована за најбољу смартфон апликацију 2015 у такмичењу коју организује Mobile Summit Estonia, Taxify, присутна у Србији.


Taxify, апликација за наручивање таксија у Северној и Источној Европи је покренута у Београду, а до краја године и у свим већим градовима у унутрашњости, преноси портал startit.rs.


Још један сервис за наручивање таксија корисницима нуди искључиво вожње званичних такси служби. У Београду се услуга покреће са 100 лиценцираних таксиста и како је речено очекују да се тај број удвостручи до почетка јесени.


Ова апликација, коју је осмислио 21-годишњи Markus Vilig пре две године, помаже људима да избегну дуго време чекања и таксисте “дивљаке” тако што повезује муштерије директно са верификованим таксистима.


Након потврде ваше наруџбине можете видети како се такси креће на мапи и бићете обавештени када возило стигне. На крају вожње можете да оставите оцену и мишљење о возачу и тиме да учествујете у сталном унапређењу квалитета таксија који су доступни у апликацији. Тaxify корисници добију потврду наруџбине за мање од 20 секунди и такси стигне за 4 минута.


Многи су скептични када је у питању сервис који се нуди таксистима, пре свега због репутације удружења и њихових власника, како се Taxify носи са овим проблемом открива нам Дејан Бизингер, менаџер за Србију:


“Контактирали смо практично сва удружења, понудили смо им сарадњу. Неки су одмах рекли да нису заинтересовани, неки су рекли да јесу, а на крају се ипак није направила сарадња, а неки још желе да изађу у сусрет, али конкретни кораци нису направљени ка томе. Удружења на овакве сервисе и поред тога што радимо само са таксистима гледају као конкуренцију и поред тога што доносимо више посла њиховим возачима. Радимо са таксистима јер већина људи има више поверења да уђе у такси”.


То није једини проблем са којим морају да се носе, сличне апликације ничу стално, у Београду већ имамо Car:go,, а ускоро се најављује и долазак Убера:


“На сваку конкуренцију гледамо подстицајно поготово на компаније као што је Убер. Ми имамо једне типове проблема, компаније које раде са приватним возачима имају или ће имати неке друге типове проблема. У сваком случају њима је лакше да имају возаче узевши у обзир велику незапосленост. Уберов долазак на српско тржиште би требало да позитивно утиче на свест јавности о новим начинима наручивања таксија. На крају, корисник само треба да изабере да ли жели да се вози са приватним возачем (Убер) или лиценцираним таксистом (Taxify).


Поред Србије, Taxify je присутан у Финској, Естонији, Летонији, Литванији, Белорусији, Грузији, Мексику, Холандији и од недавно је сервис покренут у Чешкој Републици.


Taxify je номинован за најбољу смартфон апликацију 2015 у такмичењеу коју организује Mobile Summit Estonia.

 

Извор: Кућа добрих вести/Startit.rs


Последњи пут измењено субота, 29 август 2015 23:31
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани