A+ A A-

НСЗ објавила јавне позиве за доделу субвенција за запошљавање и самозапошљавање

Оцените овај чланак
(1 Глас)

posaooooБЕОГРАД – Национална служба за запошљавање (НСЗ) објавила је данас у штампаним медијима више јавних позива за запошљавање и самозапошљавање.


Расписан је јавни позив послодавцима за доделу субвенције за запошљавање незапослених корисника новчане социјалне помоћи у 2015. Програм подразумева одобравање субвенције послодавцима ради активације неазпослених корисника социјалне помоћи, у циљу њихове радне активације и смањења зависности од давања из система социјалне заштите.


По другом јавном позиву моћи ће на субенцију да рачунају послодавци који припадају приватном сектору, у једнократном износу, ради запошљавања незапослених из катеогрије теже запошљивих: млади до 30 година, старији од 50 година, незапослена лица пријављена на евиденцији НСЗ, припадници ромске националности и особе са инвалидитетом.


Висина субвенције је одређена степеном развијености општине у којој је седиште послодавца или у којој послодавац има предузеће у скалду са Уредбом Владе СРбије и износи: 150.000 динара по особи, односно 180.000 за особе са инвалидитетом у првој и другој групи оштина, 200.000 динара особи, однсоно 240.000 за особе са инвалидитетом у трећој групи општина и 250.000 динара по лицу, односно 300.000 динара за особе са инвалидитетом, у четвртој групи оптшина и девастираним општинама.


Расписани су још јавни позиви и за субвенцију зараде за особе са инвалидитетом без радног искуства, јавни позив незапосленима за доделу субвенција за самозапошљавање, јавни позив незапосленима ромске националности за доделу субвенција за самозапошљавање, јавни позив за реализацију програма стручна пракса, у циљу стицања услова за полагање стручног испита и јавни позив за реализацију програма стручна пракса, у циљу стицања посебних практичних знања и вештина у 2015. години.


За све додатне информације можете се обратити саветницима у организационим јединицама Националне службе, позивном центру Националне службе: 0800/300-301.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено субота, 28 март 2015 16:25
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани