A+ A A-

Копаоник бизнис форум од 3. до 5. марта

Оцените овај чланак
(3 гласова)

kopaonikkkkkБЕОГРАД - Савез економиста Србије и Удружење корпоративних директора Србије организују двадесет други Копаоник бизнис форум 2015.

 

 Форум ће бити одржан 3-5. марта у Конгресном центру на Копаонику.


Тема овогодишњег форума је „Србија 2015-30: Нова визија индустријализације привреде и модернизација друштва“, најавио је Савез економиста Србије.


Сваке године форум окупи више од 500 учесника међу којима су уважени академичари, представници државе, дипломате, пословни људи и медијски посленици.


Потврђено је учешће премијера Александра Вучића, гувернера Јоргованке Табаковић, министара Душана Вујовића, Кори Удовички, Ивана Тасовца, Александра Антића и Снежане Богосављевић Бошковић, неколико државних секретара и помоћника министара, као и градоначелника Синише Малог.


Поред тога, потврђено је присуство великог броја амбасадора релевантних земаља, представника делегације ЕУ у Србији, директора Европске банке за обнову и развој, Светске банке и представника ММФ-а, као и других међународних финансијских институција.


Програмски одбор је предвидео расправу у оквиру три области, четрнаест панела, једне пленарне сесије са четири уводна излагања првог дана форума, као и седам уводних излагања у наредна два дана, три специјалне презентације и догађаја, као и једног специјалног госта. У програму форума учествује 108 уводничара и панелиста.


Програмски одбор форума предвидео је расправу у оквиру три области:

 

3. март 2015: Играти да би се победило уместо играти да би се играло
4. март 2015: Национална стратегија економског и социјалног развоја: Србија 2015-30
5. март 2015: Индустријске политике: нова платформа за вођење економске политике и кључне мере

 

Првог дана биће речи о стратегијској позицији Србије и перспективи опоравка привреде, преливању геополитике на економију, регионалној економској садањи, дигиталној транформацији и кључним питањима у области осигурања.

 

Тема другог дана је Национална стратегија економског и социјалног развоја. На панелима ће се дискутовати о томе како до економије у динамичкој равнотежи од економије која је зависна од дуга и извоза, реформама државне управе и јавног сектора, индустријским политикама у трговини и туризму, иновацијама и технолошком развоју, улози медија, очекивањима страних инвеститора, партнерству приватног и јавног сектора и финансијализацији економије.


Трећег дана фокус је на дерегулацији енергетског сектора и развојним потенцијалима агробизниса.


Последњих шест година Копаоник бизнис форум се одржава под покровитељством председника Владе Републике Србије. Као и претходне године, медијски спонзор форума је Новинска агенција Танјуг. Претходних година форум се афирмисао као место где економисти и привредници вреднују ефекте структурних и економских политика Владе. Форум је место сучељавања различитих мишљења и аргумената како би се дошло до изводљивих и учинковитих политика. Последично, сваке године дефинише се документ који носи назив „Копаоник консензус“.


Председник Владе Републике Србије Александар Вучић учествоваће у уторак, 3. марта 2015. године, на Копаоник бизнис форуму 2015.


Првог дана Форума, премијер Вучић присуствоваће пленарној седници на тему „Стратегијска позиција Србије и перспективе опоравка привреде“, на којој ће се у 10 часова обратити присутнима.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 02 март 2015 22:12
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани