Кућа Добрих Вести

Login

Тринаест српских компанија на сајму прехране у Паризу

Оцените овај чланак
(3 гласова)

PKSsssssБЕОГРАД - На овогодишњем 50. јубиларном Међународном сајму прехрамбене индустрије СИАЛ 2014, који се до 23. октобра одржава у Паризу, учествује тринаест српских компанија, чији наступ је организовала Привредна комора Србија (ПКС).

Реч је о компанијама које први пут наступају у организацији коморе.


На националном штанду Србије, производни програм представљају Benlian Food, Биље Борча, ДТД Рибарство, Foodland, Фрувела, Југпром, Мастер Фриго, Неопланта, Пионир, Polimark Food Industry PFI, Венац, Јухор и Јумис, објавила је ПКС.


Циљ њиховог учешћа је промоција српске прехрамбене индустрије ради повећања извоза на тржиштима Европске уније, франкофонских земаља у Африци, Руске Федерације, Кине, Јужне Кореје и Јапана.


Сајам пружа могућности српским компанијама да се упознају са новим производима и технологијама, потенцијалним партнерима, новим добављачима за француска и друга страна тржишта, те да сагледају своју позицију у односу на конкуренцију.
ПКС је наступ српске привреде организовала у сарадњи са Агенцијом за страна улагања (СИЕПА).


СИАЛ, бијеналну изложбу, ове године отворио је министар пољопривреде и прехрамбене индустрије и шумарства Француске Стефан Ле Фол.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено уторак, 21 октобар 2014 21:17
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија