Кућа Добрих Вести

Login

Желимо сигурне и здраве океане

Оцените овај чланак
(1 Глас)

okeannnnnnБЕОГРАД - Европска унија била је домаћин четврте конференције „Наш океан” на Малти, 5. и 6. октобра.

 

Циљ конференције био је налажење заједничких решења и преузимање значајних обавеза за очување и одрживо искоришћавање океана.

На састанку је присуствовало преко 40 министара и других лидера из више од 100 земаља из целог света и неколико високих функционера интернационалних компанија.

Висока представница ЕУ Федерика Могерини и европски комесар Кармену Вела су били домаћини догађаја у присуству првог потпредседника Тимерманса и комесара Мимице.

Значајна средства ће бити опредељена за јачање борбе против загађења мора и ширење заштићених подручја те унапређење безбедности океана, спровођење иницијатива за подстицање плаве економије и одрживог рибарства као и за улагање већих напора у правцу сузбијања климатских промена, у складу са Споразумом из Париза и циљевима одрживог развоја до 2030.

Међу онима који су се обавезали на пружање подршке је и преко 50 компанија из низа сектора, почев од рибарства до сектора високе технологије.

 

Извор: Кућа добрих вести/ЕУ Инфо центар

 


Последњи пут измењено уторак, 10 октобар 2017 22:58

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија