A+ A A-

Међународне сајмове у Новом Саду посетило више људи него прошле године

Оцените овај чланак
(1 Глас)

sajamСајмове посвећене лову, риболову, спорту, туризму, хортикултури, екологији и коњарству, на којима се представило 452 излагача, видело је више од 30.000 посетилаца. У максимално искоришћеним изложбеним просторима сајамских хала, наступили суизлагачи из Аустрије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Мађарске, Македоније, Републике Српске, Румуније, Словеније и Србије. Представљени су и производи из Америке, Финске, Француске, Италије, Литваније, Немачке и Шведске.


На јубиларном, 50. међународномсајмулова, риболова и спорта, представљени су сви надлежни који у нашојземљи управљају шумама и ловиштима - Војводина пуме, Србија шуме, четири национална парка, Ловачки савез Војводине и Ловачки савез Републике Српске. На сајму су посетиоци имали прилике да пазаре и разноврсну ловачку и риболовачку опрему.

 

Када је у питању јубиларни сајам туризма,  представило се 170 излагача, што је двоструко више него прошле године. Успешнијој и бољој понуди Сајма туризма допринеле су стручне међународне конференције, дегустације вина и гастрономских специјалитета,  представљање туристичких понуда из иностранства, као и изложба „Путевима римских императора“, која је први пут представљена широј јавности у Србији. Партнер Сајма туризма је трећу годину заредом Црна Гора, која је посетиоцима манифестације представила туристичке потенцијале на приморју, али и у севернијим крајевима.

 

Туристичка организација Војводине је традиционално наступила са представницима туристичких организација из општина и градова Војводине, а новина је што су ове године на штанду били и њихови партнери из различитих удружења и организација.

 

На Сајму спорта учествовало је на хиљаде деце, с обзиром на то да су биле организоване школске посете, посете спортских клубова, удружења, асоцијација. Организовани су турнири у малом фудбалу и баскету "три на три", бокс мечеви у професионалном рингу, као и показни у борилачким вештинама.

 

Гости Новосадског сајма били су врхунски спортисти попут Михаила Дудаша, Давора Штефанека, Милице Гардашевић, Бориславе Перић – Ранковић, Наде Матић, Биљане Убовић, Слободана Бошкана, Васе Мијића, Ђуле Мештера, Андрије Герића, Николе Салатића, Виктора Немеша, Златка Болића, Саве Рајковића, Ђорђа Ђурића, Златка Кеслера, Тање Медвед, Зорана Гајића, Стевана Зорића, Александре Ивошев, Владимира Батеза, Данијела Данета Корице, рвача Бранислава Симића, који је донео прво олимпијско злато за Србију освојено у Токију 1964. године.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 08 октобар 2017 23:33

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани