Кућа Добрих Вести

Login

Београдска конференција о зеленој градњи

Оцените овај чланак
(5 гласова)

gradbhabukud34343БЕОГРАД - Амерички савет за зелену градњу (U.S. Green Building Council – USGBC) главни је спонзор Сајма и Конференције зелене градње (Green Building Expo 2016) од 2. до 4. новембра ове године у Belexpo центру у Новом Београду.


Потврђујући спонзорство Савет је подржао иницијативу стручњака и локалних партнера да Београд постане регионални центар зелене градње.


Ово је најавила директорка организационог одбора ЕXPO 2016, челник компаније Energo у Београду партнер USGBC-а, дипл. инж. Марија Голубовић, водећи стручњак за зелене зграде у земљи и региону.


Она је истакла да је Амерички савет за зелену градњу организација посвећена одрживом развоју и заштити животне средине подизањем здравих и у сваком погледу штедљивих зелених зграда и увођењем у свету водећег система њихове сертификације. То је Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) зелени сертификат који гарантује квалитет и одрживост зграда у заштићеној животној околини. Данас је LEED присутан у преко 160 земаља, а сваког дана преко 158.000 квадратних метара пословног и стамбеног простора пролази кроз финално оцењивање кредибилног светски признатог тела Green Business Certification (GBCI) како би заслужили LEED сертификат зелене градње.


LEED је признат због глобалног утицаја, регионалне и локалне адаптабилности и утицаја на трендове у градњу и подржан од 201.000 грађевинских професионалаца широм света.Биће представљен и на Сајму зелене градње у оквиру низа консултација, предавања и тематских скупова о предностима зелених зграда, најавила је Голубовић.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 27 јун 2016 15:07
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија