Кућа Добрих Вести

Login

Како се суочити са последицама климатских промена?

Оцените овај чланак
(3 гласова)

ekonomiiiiiБЕОГРАД – Недељник „Време“ и Фондација „Хајнрих Бел“ поводом Дана планете Земље, 22. aприла организују трибину „Како се суочити са последицама климатских промена“.


Трибина се одржава у среду 22. априла 2015. са почетком у 15.30 часова у Прес центру Удружења новинара Србије.


Климатске промене више нису далеко ни у простору ни у времену. Глобално загревање увелико погађа свакодневицу, клима утуче на живот, на енергетику, економију, урбанизацију и пољопривреду.


Екстремне суше, поплаве и друге природне непогоде које се као пошаст учестало појављују у Србији и региону директно су условљене порастом глобалне температуре. Како бисмо се суочили са њиховим разорним последицама и истовремено придружили новом светском покрету да се климатске промене обуздају, друштво у Србији мора прећи дуг пут прилагођавања.


Учесници трибине су Марко Благојевић, директор Канцеларије за обнову и помоћ поплављеним подручјима, професор Радмило Пешић са Пољопривредног факултета Универзитета у Београду, Душка Димовић из Фонда за заштиту природе и Дамјан Богуновић из Фондације „Хајнрих Бел“.

 

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија