Кућа Добрих Вести

Login

Четврти „Мрњау фест“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

Mrnjauuuuu2018БЕОГРАД – Четврти „Мрњау фест“ одржаће се 13. и 14. јануара од 10 до 18 часова у Дом омладине Београда.

 

Фест организује Фелинолошко друштво Le PETit и Дом омладине Београда.

 

Цена улазнице: 300 динара, док је за децу предшколског узраста улаз слободан.

 

Почетком 2018. године, 13-14. јануара у Дому омладине Београда, биће одржан четврти по реду Мрњау Фест - јединствени фестивал посвећен мачкама.

 

На Мрњау Фесту ће поред прелепих маца бити и пуно добрих вибрација и креативности, јер мачке су од памтивека биле пратиоци креативних људи - од уметника до научника, од Леонарда до Тесле.

 

Током овог мачјег фестивала представиће  се домаће и стране одгајивачнице, које ће изложити своје маце шампионе. Маце ће се такмичити за престижне WCF награде, а љубитељи ће моћи да се информишу о интересантним расама путем презентација и директно од одгајивача.

 

Мачке и машта су одувек ишли руку под руку па је први дан фестивала обележен дружењем са ликовима из представе „Мачке из високог друштва“, као и забавним и шареним радионицама-играоницама.

 

Током другог дана фестивала  представиће се Мрњау старатељи и понудиће здраве, неговане и лепо васпитане маце на удомљавање.

 

На Мрњау Фесту биће прилике да своје мачје благо обрадујете неком укусном посластицом, корпицом или играчкицама. На предавањима и у контакту са ветеринарима, специјалистима за исхрану и понашање, сазнаћете баш све о мацама – о нези, исхрани, васпитању, митовима и предрасудама.

 

Љубитељи мачака, добродошли на Le PETit Мрњау Фест! Дођите да се дружите, радујете, да мазно мрњаучете и проведете два дана у добром друштву, најбољем – у друштву мачака!

 

 

 

Програми за децу у суботу

 

Субота, 12-13 часова: мачкенбал “Мачке из високог друштва”, Театар Талија

У суботу, првог дана Мрњау Феста, биће приређен мјузикл за децу у извођењу Театра Талија. Ова изузетно забавна представа је урађена по мотивима филма “Мачке из високог друштва”, и на питак начин деци дочарава важност образовања, толеранције и лепог васпитања. Представа се бави испреплетаним судбинама уличних мачака и једне маце из високог друштва. Главни јунаци Тулуз и Војвоткиња уз помоћ својих пријатеља (Мари, Лили, Шиз Мачори…) откривају да међу њима, и поред различитог порекла и начина живота, постоје многе заједничке склоности - ка музици, плесу, дружењу и добром проводу.

 

Субота, 13-14 часова - дечије драмске играонице

После мјузикла, Театар Талија ће приредити школу глуме и креативног израза намењену деци. То ће бити сјајна прилика за развијање дечје маште, спретности, покрета и драмског талента. Уз вођство глумаца и креативаца са дугогодишњим искуством, мали креативци ће моћи да се опробају у многим забавним активностима попут глуме и плеса.

 

Субота, 14-17 часова - креативне радионице Мачкаријум и Мачка зврчка

После драмских играоница, Атеље Креативистика ће приредити отворене креативне радионице за развијање дечије спретности и маште. Биће то лепа прилика да најмлађи искажу своју креативност и са Мрњау Феста понесу оригиналну својеручно направљену мачкотворину или поклончић, а маце обрадују неком занимљивом корпицом или играчком.

 

Удомљавање мачака у недељу

 

Недеља, 12-17 часова - удомљавање у сарадњи са Ветерином Београд

У недељу, другог дана Фестивала, биће организовано велико удомљавање мачака. Посетиоци ће имати прилику да изаберу и поведу кући мацу свог живота - новог чупавог, предљивог и мазног члана породице. Маце су однеговали и поставили на шапице Le PETit Мрњау старатељи - екипа одговорних и преданих волонтера који несебично улажу велику љубав, труд и значајна средства да маце оду у нове домове здраве, неговане и лепо васпитане.

 

Јавно комунално предузеће “Ветерина Београд” ће све удомљене маце на лицу места чиповати, вакцинисати и биће им обезбеђена бесплатна стерилизација када дође време. Маце се удомљавају уз уговор о власништву. Друштвено одговорне фирме ће даривати љубимце и њихове власнике за срећан почетак. Компанија “Плус Плус” ће новим власницима поклонити квалитетну N&D grain-free храну, компанија “Bayer” препарате за здравље мачака, а компанија “A'mur” иновативни еколошки дрвени посип. 

 

                                  mjauuuuu

 Такмичење мачака – WCF World Show

 

Главни програм Мрњау Феста је лиценцирано дводневно такмичење мачака по World Cat Federation правилима - WCF World Show. У првом делу програма мачке ће бити појединачно оцењене за столом. Затим ће се међусобно надметати у атрактивним такмичењима у рингу. На крају свакога дана најбоље мачке ће се такмичити за Best in Show титуле и награде.

 

У надметању за титуле најлепших очекује се присуство изузетних мачака из Србије и многих европских земаља. Биће заступљене све популарне расе: британке, мејн кунови, персијанке али и расе које се ређе виђају: афродите, бенгалке, бирманке, небелунг, норвешке шумске, корниш рекс, сфинкс и друге. Домаће маце су такође добродошле и равноправно се такмиче за награде.

 

Мрњау Фест за посетиоце

 

Мрњау Фест је отворен за посетиоце у суботу и недељу 13-14. јануара од 10-18ч. Такмичење мачака је оба дана. Програми за децу су у суботу. Удомљавање маца је у недељу.

 

Све информације на сајту www.lepetit.rs

 

Извор: Кућа добрих вести/Дом омладине Београда


Последњи пут измењено петак, 05 јануар 2018 13:32

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија