Кућа Добрих Вести

Login

Људима од људи – представа на поклон

Оцените овај чланак
(1 Глас)

fotografijaprojektaБЕОГРАД - Представа “Tools for Social Development” биће одржана 6. децембра са почетком од 17 часова у Врњачком биоскопу у Врњачкој бањи као завршница осмодневног семинара који ће окупити 28 младих (особе са инвалидитетом, омладински радници, едукатори, персонални асистенти и они заинтересовани за рад са овом циљном групом) из 10 различитих европских земаља.

 

Пројекат “Tools for Social Development – Volume 2“ који од 1. - 8. децембра 2017. организује невладина организација Људима од људи из Крушевца, представља наставак пројекта “Tools for Social Development” и има за циљ да особама са инвалидитетом пружи једнаке могућности и подстакне самосталност, лични развој и активан живот у свим областима, као и да едукује практичним методама младе омладинске раднике који желе да раде са овом циљном групом.

 

Програм се састоји из осмодневног интензивног семинара који је базиран на принципу неформалног образовања као и позоришним методологијама и техникама савремене игре.

 

Земље партнери на пројекту су: Албанија, Република Македонија, Босна и Херцеговина, Француска, Португал, Грчка, Црна Гора, Румунија, Шпанија и Србија.

 

Поред представе, резултат пројекта биће и електронски приручник који ће представљати алат за рад и упутство за све оне који позоришне и методологије савременог плеса желе да користе у раду са особама са инвалидитетом. Електронски приручник од јануара 2018. можете преузети на сајту организације.

 

Дискриминација особа са инвалидитетом најчешће јавља због незнања и недостатка разумевања, страха од различитости као и негативних културолошко религиозних погледа на инвалидитет од стране друштва.

 

Томе можемо додати чињеницу да социјална изолованост, окружење које не омогућава приступ основним услугама, сиромаштво, могућност образовања и подршка при запошљавању јесу круцијални циљеви ради побољшања положаја особа са инвалидитетом.

 

С тим у вези, презентација рада у виду представе окупиће заинтересовану јавност и грађане у Врњачкој бањи и скренути пажњу на ову осетљиву и маргинализову групу у нашем друштву.

 

Улаз на представу је слободан.

 

Пројекат је подржан од стране Европске уније, Ерасмус+ програма за младе.

 

За све додатне информације можете се обратити тиму пројекта Весни Савић и Милени Тодоровић, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. m.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 23 новембар 2017 14:01

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија