Кућа Добрих Вести

Login

Обезбедимо дом за породицу Дрљача

Оцените овај чланак
(1 Глас)

jhjhjhБЕОГРАД – Фондација Ана и Владе Дивац позива да се придружите у акцији куповине куће породици Дрљача, коју чине мајка Радмила и њено четворо деце.

 

Мама Радмила је избеглица и жртва тешког породичног насиља. Породица живи у неусловном стану у Врању, за чије плаћање одлази највећи део њихових примања.

 

 

Избегла је из Бихаћа 1992. у РС Kрајину. Током напуштања Бихаћа погинуо јој је тадашњи партнер са којим је била трудна и требала да се венча.

 

До 1995. је са сином живела у Kрајини и током Олује је избегла у Србију. Селила се много пута, да би 1999. упознала другог мужа са којим је добила троје деце. Од 2002. године је жртва породичног насиља. 2014. је напустила мужа који је добио забрану приласка и осуђен на три године условно због насиља у породици. Радмила са четворо деце живи као подстанар у Врању.

 

Радмила има оштећење вида (услед повреда насталих насиљем, диоптрија на оба ока је -15) што умногоме ограничава спектар послова које може да ради.

 

Она је незапослена, као и њен најстарији син, док троје деце и даље иду у школу. Ова петочлана породица живи од социјалне помоћи која месећно износи 26.000 РСД (215 ЕУР). Од тога Радмила редовно плаћа најам куће у којој живе (100 ЕУР) и рачуне за комуналне услуге (80ЕУР). Она и њен најстарији син раде сезонске послове, чишћење, физицке послове И сл, и од тог прихода се труде да обезбеде услове за редовно школовање троје млађе деце.

 

Фондација Дивац сакупила је 13.000 од укупно 15.000 евра колико је потребно за куповину куће у Врању.

 

Недостаје 2000 евра како би породицу била смешттена у њихов дом.

 

Ако желите да донирате новац, то учините ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено уторак, 24 октобар 2017 22:10

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија