Кућа Добрих Вести

Login

Дах љубави и пријатељства

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ljubavprijatljejkkkkkkkБЕОГРАД - Поводом петогодишњице постојања и рада Удружење за очување културне баштине „Дах“, уз подршку и помоћ Општине Звездара, данас је у сали СЦ „Олимп Звездара“ организован спортски дан под називом „Дах љубави и пријатељства“, посвећен особама са инвалидитетом.


Домаћин манифестације је била Вера Вујасиновић - потпредседница Удружења, а подршку је дао и председник Општине Звездара Милош Игњатовић, који ће поздравити присутне.


Међу учесницима су били Удружење „Наша деца“, ПУ Звездара – Вртић „Плави чуперак“, Удружење „Победник“, Нови Београд и деца и родитељи са општине Стари Град такмичиће се у пет дисциплина: боћање, пикадо, висећа кугла, стони тенис и шах.


Укратко о Удружењу


Удружење за очување културне баштине „Дах“ се бави очувањем културне баштине и едукацијом младих о наслеђу предака.
Поред својих редовних активности (радионица старих и уметничких заната) бави се и хуманитарним радом. Од самог почетка свог постојања посебну пажњу посветили су особама са инвалидитетом. Сем уметничких радионица , Удружење практикује посете породицама или удружењима која се управо баве особама са инвалидитетом.


У свом саставу има велики број уметника- глумаца, оперских певача, изворних певача и инструменталиста. Веома су поносни на чланове сликаре, вајаре и друге уметнике који су и радионичари.


Организовали су бројне хуманитарне акције, концерте, посете болницама, подржавају спортске манифестације, сарађују са удружењима ОСИ...


У току је пријављивање полазника за радионице калиграфије и курс керамике које организује Удружење.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 19 октобар 2017 13:26

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија