A+ A A-

Влада Јапана донира 435.000 евра за осам локалних пројеката у Србији

Оцените овај чланак
(2 гласова)

suncejapandfdfБЕОГРАД - Влада Јапана донираће око 435.000 евра за осам локалних пројеката у Србији ради унапређења основних потреба становништва, саопштила је амбасада те земље у Београду.


Средства су намењена Јавно комуналном предузећу "Комуналац" из Власотинца, Дому за одрасла инвалидна лица из Дољевца, предшколској установи "Полетарац" из Жагубице и прокупачкој Пољопривредној школи "Радош Јовановић".


Уговори о грантовима за унапређење основних потреба становништва биће потписани и са представницима Дома здравља у Владичином Хану, Града Суботице, ОШ "Степа Степановић" из Чачка и Дома здравља у Блацу.


Церемонија потписивања, којој ће присуствовати амбасадор Јапана Ђуићи Такахара, министар просвете Младен Шарчевић и представници локалних самоуправа и установа којима ће бити додељена средства, биће одржана у уторак, 28. фебруара у амбасади Јапана у Београду.


Влада Јапана донирала је Србији више од 500 милиона евра од 1999. године до данас, а у истом периоду, за реализацију пројеката за основне потребе становништва, издвојила је више од 12,4 милиона евра.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 25 фебруар 2017 15:14
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани