Кућа Добрих Вести

Login

Пројекат "Буди свој"

Оцените овај чланак
(2 гласова)

srednjoskolciiiiiБЕОГРАД - Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Фондација "Укључи се"  радиће  заједно на реализацији пројекта "Буди свој"  који ма за циљ социјалну инклузију младих без родитељског старања када изађу из система социјалне заштите.

 

Тим поводом министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, и управитељка Фондације „Укључи се“ из Београда, Милена Јакшић, потписаће сутра Меморандум о сарадњи на имплементацији тог пројекта, најавило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

 

Поред Меморандума, министар Александар Вулин, управитељка Фондације Милена Јакшић, и председник Извршног одбора Војвођанске банке, Маринос Ватис, потписаће и приступницу генералног донатора Пројекта – Војвођанске банке.

 

Приступнице ће потписати и први партнери који желе да учествују у овом пројекту: Хеленско привредно удружење Србије, предузеће „Тривит“ и Форум за одговорно пословање.


Процес осамостаљивања младих без родитељског старања је изузетно осетљив период и потребна је шира подршка да се они успешно укључе у друштво и обезбеде економску независност, односно смање могућност да поново постану корисници социјалних услуга.

 

Пројекат „Буди свој“ поред едукативних активности – предавања, стручне праксе, стручног усавршавања, стимулише и запошљавање, а пре свега самозапошљавање које, уз адекватну подршку, може да обезбеди потпуно осамостаљивање.


За спровођење пројекта „Буди свој“ неће се користити буџетска средства.

 

 Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено среда, 27 април 2016 20:40
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија