Кућа Добрих Вести

Login

Помоћ за избеглице сa Блиског истока у Србији

Оцените овај чланак
(3 гласова)

izbegliceБЕОГРАД - Америчка хуманитарна и развојна организација Catholic Relief Services – USCCB (CRS) обезбедила је из сопствених средстава 700.000 америчких долара за помоћ избеглицама са Блиског истока, из Азије и Африке а налазе се у Грчкој, Македонији и Србији.


Обезбеђени износ од 700.000 долара укључује 500.000 долара намењених за директну помоћ избеглицама у Републици Србији, објавила је та хуманитарна и развојна организација.


За хитну помоћ овим избеглицама CRS је у јулу и августу поклонила преко 100.000 долара сопственог новца.


 

CRS директно и у сарадњи са партнерима Балканским центром за миграције и хуманитарне активности (БЦМ), Царитасом и Човекољубљем обезбеђује основну медицинску помоћ (лекар) и услуге преводилаца на терену, правну помоћ, помоћ у додатном људству за државне институције, привремени смештај са санитарним чвором, те одржавање истог, храну и хигијенске пакете у вредности од 45,000 долара. Активности се спроводе на локацијама у Кањижи, Зајечару и Београду.


CRS координира све активности са мисијом УНХЦР-а у Србији, Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије, те Министарством за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Републике Србије, те локалним властима.


Контакт за додатне информације:


Дино Мујановић
Catholic Relief Services USCCB – представништво у Београду - Višegradska 23/3, Београд 11000, Србија
Mobile: +381.63.105.222.8
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Донације је могуће упутити преко веб сајта www.crs.org

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 27 август 2015 21:55
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

1 Коментар

  • sinisa

    dobar dan. ja bih da vas pitam dali je moguce da sada svi pomazu izbeglicama a meni se sudi kao najvecem kriminalcu jer sam u februaru povezao svojim automobilom jednu porodicu sa kosova. prevezao sam ih nekih 20 km. kada sam zaustavljen i priveden. oduzeli su mi automobil i telefon, drzali me celu noc u stanici ispitivali me i pretili mi da priznam kojekakve gluposti. sada cak i moj advokat kaze da me sasvim sigurno ocekuje presuda po kojoj sam kriv i da cu dobiti dosta strogu kaznu. koje udruzenje moze meni da pomogne?

    sinisa петак, 28 август 2015 16:36 Линк коментара

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија