A+ A A-

Хуманитарна акција "Магични доручак" од 1. до 15. априла

Оцените овај чланак
(2 гласова)

magicnooooБЕОГРАД - Хуманитарна акција "Магични доручак" чији је циљ прикупљање хране за школе за децу са сметњама у развоју биће организована од 1. до 15. априла 2015. године у осам градова Србије.


Организација Банка хране, Кредит Агрикол банка Србија и велепродајна компанија МЕТРО Кеш енд Кери Србија по осми пут организују ову акцију која има за циљ да малишанима омогући угоднији боравак у школи, али и скрене пажњу јавности на проблеме и промовише солидарност са социјално угроженим групама.


Акција "Магични доручак" биће организована у продајним објектима МЕТРО Кеш енд Кери у Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Пожаревцу, Шапцу, Ужицу како би се прикупила храна за више од 4.600 ученика из 35 школа за децу са сметњама у развоју у Београду,Новом Саду, Суботици, Шиду, Бачкој Паланци, Алексинцу, Зрењанину,Шапцу, Панчеву, Сомбору, Вршцу, Нишу, Пироту, Лозници, Лесковцу,Чачку, Ужицу и Крагујевцу, преноси портал Drustvenaodgovornost.rs.


Куповином посебно формираних пакета у објектима МЕТРО ланца, који коштају 270 динара, грађани и фирме обезбедиће додатни оброк ђацима, а тако сакупљене намирнице Банка хране ће равномерно, према броју ђака, расподелити школама за децу са сметњама у развоју.


У већини ових школа, одржава се целодневна настава и деца бораве у школи углавном од 7 до 17 чаосва, током којих би требало да имају доручак, ручак и ужине између оброка. Како већина школа нема довољно сопствених средстава, располаже једино буџетским средствима које држава одваја за ове потребе, а она су ограничена. Из тог разлога већина ђака у овим школама има само доручак и ручак, а што је често и једини оброк овој деци у току дана.


У склопу акције Магични доручак у Хорека центру на Видиковцу 8. априла биће организована манифестација током које ће тим кувара предвођен мастершефом Урошем Урошевићем и чланови управа Кредит Агрикол банке Србија и МЕТРО Кеш енд Кери припремати оброке за малишане са сметњама у развоју, који ће истог дана бити достављени малишанима.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 30 март 2015 19:31
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани