Кућа Добрих Вести

Login

Симијоновић и Наташа Савић шампиони Србије

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1banjamilossimijonovicБАЊА ЈУНАКОВИЋ - Наташа Савић куглашица Апатина и Милош Симијоновић, првотимац шампиона Београда освојили су појединачне титуле на сениорском Шампионату Србије на стазама куглане у Бањи Јунаковић.


 Наташа Савић, која  има шампионску титулу 2011. и вицешампионску 2014. савладала је у финалу Зорицу Бараћ из Пионира са 619:599 (3:1). Две бронзане медаље припале су Марији Кресовић из зрењанинског Кристала и  Невенки Јоковић из Пионира.
Наташа Савић је у комбинацији ове године заузела друго место  и после појединачног финала је рекла:
-  Драго ми је због ове две медаље, а посебно због појединачне и рекорда куглане и по томе ћу памтити овај шампионат. Мислим да сам доказала и да  ми је место у репрезентацији, целе сезоне сам играла добро...
1banjanatasasavicУ мушком финалу, Милош Симијоновић (Београд) савладао је Милана Јоветића из Кордуна из Кљајићева са 637:628 (3:1). Две бронзе припале су прошлогодишњем шампиону Игору Ковачићу (Београд) и Жељку Миличевићу из Црвене звезде. Симијоновић је у суботу сјајном игром  на куглани на Бањици у Београд срушио 704 чуња и освојио титулу у комбинацији окитивши се дуплом круном српског куглања. Као члан Београда има и две екипне тиуле - шампионску и у Купу Србије. Милошу Симијоновићу је ово друга појединачна титула, био је шампион 2010. а 2012. је освојио бронзу. Ковачић је уз појединачну бронзу, ове године освојио и сребро у комбинацији.
- Ове два златне медаље сам планирао и прижељкиваоп и све сам томе подредио, а интензиван  тренинг последњих десетак дана је донео и високе резултате. Посебно ми је крила дао резултат од 704 чуња који ми је донео титулу у комбинацији. Жао ми је једино што је Игор Ковачић био болестан и није могао да пружи оно што заиста може у полуфиналу да приредимо гледаоцима још веће уживање – рекао је Милош Симијоновић.
1banjasenioriУ полуфиналу за куглаше, одиграно је финале пре финала у коме је у сјајној игри Милош Симијоновић (Београд) савладао друга из клуба Игора Ковачића, док је у другом полуфиналу Милан Јоветић из Кордуна био бољи од Жељка Миличевића из Црвене звезде.
Наташа Савић (Апатин) је у полуфиналу у фантастичној игри  оборила рекорд куглане са 669 чуњева (стари 655) пто је био и резултат дана у апсолутној конкуренцији и елиминисала Марију Кресовић из Кристала (Зрењанин). У другом полуфиналу, две другарице из Пионира Зорица Бараћ и Невенка Јоковић одиграле су изједначен меч у коме је славила Бараћева.
Одигран је и Куп Србије за млађе категорије. Код старијих  кадета славио је Михал Гарафијат (Ц. звеза),  код млађих Себастијан Молнар (Јединство, Нови Бечеј), а код пионира Илија Јевремовић (Цар Лазар, Крушевац).
У конкурнцији  старијих кадеткиња славила је репрезентативка Пионира Хермина Лукач са изванредних 615 чуњева, најбоља млађа кадеткиња била је  Маша Грујић из зрењанинског Баната, док је код пионирки тријумфовала Трестеничанка Тања Петровић (ППТ).
Убедљиво највећи аплауз (трајао је неколико минута) добила је 11 – годишња Андреа Делић из Спартака из Дебељаче! Побрала је симпатије целог гледалишта, сви су после њених сјајних чуњева хтели да се са њом фотографишу!
1banjaseniorkeipredsednikdragojlovicПојединачни Шампионат Србије - куглаши, полуфинале: Милош Симијоновић (Београд) - Игор Ковачић (Београд) 1:0 (668:638, 3:1), Жељко Миличевић (Ц. звезда) -  Милан Јоветић (Кордун, Кљајићево) 0:1 (611:662, 1:3).
 Финале: Милош Симијоновић – Милан Јоветић 1:0 (637:628, 3:1). Коначан пласман - куглаши: 1. Милош Симијоновић (Београд), 2. Милан Јоветић (Кордун, Кљајићево), две бронзе: Жељко Миличевић (Ц. звезда) и Игор Ковачић (Београд).
Куглашице, полуфинале:  Наташа Савић (Апатин) - Марија Кресовић (Кристал, Зрењанин) 1:0 (669:578, 4:0), Зорица Бараћ (Пионир) – Невенка Јоковић (Пионир) 1:0 (575:571, 3:1).
Финале: Наташа Савић – Зорица Бараћ  1:0 (619:599, 3:1).
Коначан пласман – куглашице: 1. Наташа Савић (Апатин), 2. Зорица Бараћ (Пионир), две бронзе: Марија Кресовић (Кристал, Зрењанин) и Невенка Јоковић (Пионир).
Резултати, Куп Србије, млађе категорије, старији кадети: 1. Михал Гарафијат (Ц. звезда) 615, 2. Жељко Радвањи (Врбас) 614, 3. Марко Антић (Ц. звезда) 592 чуња итд.
Млађи кадети: 1. Себастијан Молнар (Јединство, Нови Бечеј) 618, 2. Желислав Јакаб (Долина, Падина) 574, 3. Душан Пејин (Војводина, Нови Сад) 567 чуњева.
Пионири: 1. Илија Јевремовић (Цар Лазар, Крушевац) 534, 2. Матеја Шакић (Београд) 526, 3. Богдан Траиловић ( ППТ Трстеник) 506 чуњева итд.
Старије кадтекиње: 1. Хермина Лукач (Пионир) 615, 2. Кристина Љубенковић (Победник) 587, 3. Оливера Чикош (Банат) 557 чуњева итд.
 Млађе кадеткиње: 1. Маша Грујић (Банат, Зрењанин) 527, 2. Ивана Арсић (ППТ Трстеник) 514, 3. Милена Јуришић (Кристал Зрењанин) 500 чуњева итд.
Пионирке: 1. Тања Петровић (ППТ Трстеник) 545, 2. Мони Ковач (Спартак, Дебељача) 540, 3. Андреа Делић (Спартак) 524 чуња итд.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 26 април 2015 23:01
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија