A+ A A-

Трку повели Ливиа Санто и Игор Ковачић

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

 

1POVELATRKULIVIASANTOБЕОГРАД, БАЧКА ТОПОЛА - Одигран је први круг појединачног сениорског Шампионата Србије за куглашице и куглаше и по 16 најбољих пласирало се у други круг где ће се играти на испадање (1 – 16, 2 – 15 итд). Други круг ће се одиграти 24. и 25. априла, куглашии ће се борити за титуле у Београду, куглашице у Бачкој Тополи. Резултати првог и другог круга рачунаће се за титуле у комбинацији.


После првог круга трку су повели Игор Ковачић (Београд), прошлогодишњи појединачи шампион Србије, и Ливиа Санто (Пионир).
Куглаши су играли у Бачкој Тополи и најуспешнији је био Игор Ковачић (Београд)  са 650 чуњева. Друго место припало је Милану Јоветићу из Кордуна (Кљајићево) са 631 чуњем, док је трећи био Жељко Миличевић из Црвене звезде са 624 чуња.
Шампион Београд има тројицу квалификованих за други круг (уз Ковачића и четвртопласираног Милоша Симијоновића и седмопласираног Радована Влајкова), по два квалификована имају Црвена звезда (уз Миличевића и 13.  Бојана Кличарића), Кордун из Кљајићева (уз Јоветића и осмог Ранка Куртеш) и што је пријатно изненађење крагујевачки Водовод (деветопласирани Александар Милинковић и 11. Драгослав Вуксановић).
Пласирали су се и Лајош Золнаи (Јединство Нови Бечеј), Горан Цимеша (Раднички, НС), Данило Влајков (Банат), Жолт Киш (Полет АВ, Сомбор), Дамир Дојић (Апатин), Мане Зрнић (Џамбо инвест) и Жељко Гарафијат (Долина, Падина). Резерва је 17. Дарко Бјелобрк из београдске Технохемије. Учестовала су 32 куглаша која су прошла регионалне квалификације, а судили су Маргит Тот и Арпад Антал.
1POVEOTRKUKOVACICНа куглани на Бањици у Београду најбоља је у првом кругу била репрезентативка суботичког Пионира Ливиа Санто са 595 чуњева. Прва три места припала су Суботичанкама, друга је Невенка Јоковић са 577, а трећа Зорица Бараћ са  576 чуњева.
Пионир има у другом кругу шест куглашица (уз прве три и прошлогодишњу шампионку у комбинацији Ренату Вилов, Ибољу Молнар  и Сабину Шокац). Три куглашице зрењанинског Кристала наставају борбу за титуле (Хајналка Милосав, Марија Кресовић и Милена Субин), а пласирале су се и Маја Ђукић (Раднчки, НС), Наташа Савић (Апатин), Данијела Дучић (ЕДБ), Оливера Чикош (Банат, Зрењанин), Ксенија Милосав (СПЦ Војводина), Биљана Радовановић (Јагодина) и Јасмина Анђелковић (Џамбо инвест, Нови Сад).  Милена Турика из СПЦ Војводине на 17. месту је прва резерва. Судили су Снежана Јажић и Вукадин Симоновић. Учествовале су 32 куглашице које су се квалификовале кроз регионална првенства.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани