Кућа Добрих Вести

Login

Бобан Марковић председник Удружења стрељачких тренера Србије

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1bobanmaRKOVICБЕОГРАД - Бобан Марковић, тренер Бора 030 и европске шампионке пиштољем Бобане Величковић, изабран је за председника Удружења стрељачких тренера Србије на годишњој изборној Скупштини у Београду у клубу спортиста Партизана на стадиону у Хумској.


У Управни одбор изабрани су Сретен Нешковић (Ужице), Милутин Стефановић („Чика Мата“, Крагујевац), Драган Доневић (Партизан), Иван Манојловић (Полицајац), Саша Икер (Јединство, Стара Пазова) и Драган Марковић (Нови Сад). За потпредседника је изабран Сретен Нешковић, а за секретара Драган Доневић.
Предеседник Надзорног одбора биће Срећко Пејовић, спортски директор СС Србије, а чланови су Јелена Аруновић (Црвена звезда) и Бобан Маринковић (Смедерево).
 Скупштини је присуствало више од 20 тренера из целе Србије. Бобан Марковић је на месту првог човека српске стрељачке струке  наследио  Владу Јевтића дугогодишњег шефа стручног штаба  Црвене звезде, који се због болести повукао из тренерског посла.
- Предстоји нам заједнички мукотрпан рад да се изборимо, кроз државне институције и матични савез, за прави положај, јер је чињеница да је тренерска професија у стрељаштаву у веома тешкој и сложеној ситуацији, без адекватно решеног социјалног статуса што знатно отежава наш рад – истакао је Бобан Марковић.-  Стрељачки спорт бележи константно врхунске резултате и они су доказ да се добро ради, да имамо квалитену и у пракси проверену „српску стрељачку школу“ која је призната и у свету и настојаћемо да је, шаљући тренере на школовање и усавршавање, унапређујемо и пратимо оно што је најбоље у светској струци. Такође, морамо да подмлађујемо тренерску организацију, да што више младих стручњака укључујемо у рад, али они морају да се потруде да испуне услове из Закона о спорту и ту ћемо им се наћи на помоћи.
Скупштини Удружења стрељачких тренера Србије присуствовали су и спортски директор СС Србије Срећко Пејовић, као и чланови Управног одбора СС Србије Миомир Спасојевић и  Милан Парезановић.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 20 новембар 2014 15:35
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија