Кућа Добрих Вести

Login

Пливачки "Меморијал Анте Ламбаша" у Београду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1plivanjekzslambasa1БЕОГРАД - Преко 150 пливача  из Словеније, БиХ, Републике Српске, Бугарске и Србије учествоваће у суботу и недељу на традиционалном 22. међународном „Меморијалу Анте Ламбаша“ који организује Пливачки клуб Београд, под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину Београда у базену СЦ „11. април“ у Новом Београду, саопштено је на конференцији за медије.


- Овакве манифестације на најлепши начин афирмишу Београд као град спорта и млаодсти, јер окупљају будућност пливања из земаља у региону – нагласио је Драган Ћирић представник Секретаријата за спорт и омладину Београда. – И ове године ће гости моћи да се увере са којим ентузијазмом и бригом пливачки радници клуба Београд сјајно организују ове такмичење и чувају успомену на истакнутог пливачког и ватерполо радника Анту Ламбашу, председника ФИНА од 1981. до 1984.
Ђорђе Ђорђевић представник СЦ „11. април“ пожелео је учесницима и гостима пријатан боравак у Београда и добре резултате, а председник Пливачког савеза Београда  Иван Ђорђевић је подвукао:
- Из године у годину ово такмичење добија на квалитету и масовности, без обзира што нема разумевања Пливачког савеза Србије, који је организовао у истом термину  међународни митинг у Зрењанину. Али, наши учесници, 14 – годишњаци и млађи,  имаће одличне услове на базену „11. април“ и надамо се да ће понети много лепих успомена из Београда.
Славко Курбановић председник Пливачког клуба Београд, истакао је да је веома тешко организовати овакву манифестацију када је, под изговором „виших интереса“ често у календару „поклопе“ са другим такмичењима у Србији и захвалио се Секретаријату за спорт и омладину Београда на огромној подршци:
- Позивамо све љубитеље пливања да за викенд дођу у СЦ“11. април“ и уживају – рекао је Славко Курбановић.-  Пливаће талентовани плвачи рођени између 2000. и 2001, 2002. и 2003. и 2004. и млађи и обезбедили смо, уз трофеје и пригодне награде. Две трке биће меморијалне, на 100 прсно је „Меморијал Славко Његован“ на 200 краул „Меморијал Дејан Вукадиновић“ обе у мушкој конкуренцији. Захваљујемо се  сјајним домаћинима из СЦ „11. април“ на изванредом домаћинству и организацији прошле године и  надамо се да ћемо лепо сарађивати и ове године.
Милан Јелић, директор Пливачког клуба Београд је обавестио да такмичење почиње у суботу у 17 часова, а у недељу од 9 часова и да је улаз слободан:
- Пријаве се још примају, тренуто имамо око 130 учесника, а из два београдска клуба Партизана и Црвене звезде учествоваће 90 деце, што обећава добре борбе и лепу атмосферу на трибинама.  Очекујемо и пријаве из клубова Врачар и „11. април“ и захваљујемо се на подршци и Пливачком савезу Београда и гостољубивим домаћинима из СЦ „11. април“.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 30 октобар 2014 16:34
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија