Кућа Добрих Вести

Login

Аруновићева осма ваздушним пиштољем

Оцените овај чланак
(0 гласова)

1GABALATRECIDANaRUNOVIC2ГАБАЛА - Зорана Аруновић освојила је осмо место ваздушним пиштољем трећег дана финала Светског купа у стрељаштву у Габали у Азербејџану са 77,3 круга.
Победила је Алехандра Завала (Мексико) са 201,5 кругова, испред Клаудије Брес (Пољска) са 200,6 кругова и Селин Гобервил (Француска) са 176,2 куга.


Завала је, иначе, ушла као последња, осма, у финале са 378 кругова. Аруновићева је пре финала била друга са 384 круга (по серијама 96, 94, 95, 99) иза Екатерине Коршунове (Русија) која је имала 385 кругова.
У финалу, после прве серије до три дијаболе, била је четврта, после шест дијабола пала је на седмо мести и из даље борбе за медаље избацио је слаб седми хитац (8,6 кругова)  тако да је остала осма са само 0,2 круга слабијим резултатом од седмопласиране Кинескиње  Ван Јун Гуо.
- Не знам шта да кажем, прилично сам разочарана – рекла је после финала Зорана Аруновић, која је лане у финалу Светског купа у Минхену освојила два “сребрна” кристална глобуса.-  Пласирала сам се као друга у финале са добрим квалификационим резултатом од 384 круга, међутим, прва сам испала! Врло сам задовољна основним делом. На почетку сма се доста мучила, али сам завршила са сјајном серијом од 99 кругова, набољом од свих 11 учесница.  На жалост, овог пута сам лоше отпуцала финале, један кикс ме је коштао наставка борбе за кристалне глобусе. Победила је Мексиканка са најнижим резултатом у квалификацијама. Нови формат финала то допушта. Надам се бољим резултатима у наставку сезоне.
Тренер Драган Доневић је похвалио сјајно пуцање Зоране Аруновић у квалификацијама и подвукао:
- Ова финала су таква да срећа утиче са 80 процената а знање и спремност 20 процената. То се показало код Мексиканке, све је било у финалу на њеној страни.  Зорана Аруновић је у најгорем тренутку опалила осмицу и, на жалост, испала. Касније су и друге такмичарке грешиле, али то је већ била одмакла фаза.  Такав је наш спорт, мала деконцентрација  однесе шансу за трофеј..
Српски стрелци завршавају такмичење у недељу 26. октобра. Дамир Микец и Андрија Златић гађаће МК пиштољем.
До сада, у финалу Светског купа наши стрелци су освојили једну сребрну медаљу. Андреа Арсовић се домогла “сребрног” кристалног глобуса ваздушном пушком.
Резултати трећег дана финала Светског купа у дисциплинама у којима Србија није имала представнике – ваздушни пиштољ – мушкарци: 1. Сергеј Червјаковски (Русија) 200,4. 2. Пабло Карера (Шпанија) 199,9, 3. Веи Панг (Кина) 177,4 итд. Пре финала, које је вредело 573 круга, најбољи је био Павло Коростилов (Украјина) са 585 кругова. Червјаковски је као осми ушао у финале.
МК пушка тростав 3 пута 40 метака – мушкарци: 1. Сергеј Каменски (Русија) 459,7 кругова, 2. Даниел Бродмеиер (Немачка) 458,6, 3. Оле Кристиан Брин (Норвешка) 446,7 кругова итд. Пре финала, које је вредело 1.170 кругова, најбољи су били Брин 1.182, Каменски 1.180 и Камприани (Италија) 1.180 кругова.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 25 октобар 2014 13:50
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија