Кућа Добрих Вести

Login

Амбасадор Родић честитао Арсовићевој "сребрни" глобус

Оцените овај чланак
(0 гласова)

1gabaladrugidandonevicГАБАЛА - Небојша Родић, амбасадор Србије у Азербејџану честитао је Андреи Арсовић освајање ”сребрног” кристалног глобуса Међународне федерације стрељачких спортова (ИССФ)  ваздушном пушком првог дана финала Светског купа у Габали у Азербејџану.


- Екселенција Родић ме је позвао, честитао на првој медаљи и пожелео још добрих резултата – каже тренер репрезентације Драган Доневић.- Обећао је да ће доћи 28. октбора на аеродром у Бакуу да нас испрати. У разговору, истакао је да је Азербејџан прелепа земља и понудио нам сваку помоћ ако нам буде била потребна.
Званични тренинг имала је  Зорана Аруновић, која 25. октобра од 9 часова по азербеџанском времену почиње такмичење ваздушним пиштољем. Она је лане у финалу Светског купа у Минхену освојила две “сребрна” глобуса за друга места ваздушним и МК пиштољем. Дамир Микец и Андрија Златић гађаће МК пиштољем 26. октобра.
- Габала је прекрасан град од 12.000 становника на око 250 километра од Бакуа. Примљени смо веома срдачно и  задивљени смо  предивним хотелима у којима су смештени спортисти и тренери и изванредним условима на фантастичном новом стрелишту. Осећа се да  се много улаже у спорт, Баку ће идуће године бити домаћин првих летњих Европских олимпијских игара и ово финале Светског купа је послужило за најбољу промоцију лепе земље и гостољубивих људи – истакао је Доневић.
 Другог дана финала Светског купа  није било српских стрелаца на  борилиштима. У гађању глинених голубова – трап за мушкарце, победио је Масимо Фабрици (Италија). У невероватно узбудљивом финалу финала, које је трајало „летњи дан до подне“ савладао је земљака Ђованија Пелиела тек после распуцавања. Финална серија у мечу за злато од 15 голубова завршена је нерешено 14:14 и одлучило је распуцавње на по једног голуба до првог промашаја! Одлука је пала после 19. голуба кога је Фабрицио погодио и освојио злато.
Шпанац Алберто Ферандез је са 15:14 победио у мечу за бронзу Манавјита Синга Сандхуа (Индија). У полуфиналу, четворица стрелаца имала су максималних 15 голубова и у меч за злато после распуцавања  са по девет погођених додатних голубова отишли су Фабрици и Пелилео, а у меч за бронзу са осам голубова  Фернандез и са пет дотатних голубова Сандху. У основном делу најбољи је  био Даниеле Реска (Италија)  са 124 голуба, али је први испао у полуфиналу. Улазак међу шесторицу који су гађали за медаље  је вредео 122 голуба.
 МК пиштољем – брза паљба, победио је Леонид Екимов (Русија) са 35 “хитова” изједначивши светски рекорд финала. Сребро је припало Алексеју Климову (Русија) са 31 “хитом”, док је брозу освојио Јеу Хонг Ли (Кина) са 26 “хитова”. Пре финала, које је вредело 583 круга, најбољи је био Ке Хан Чен (Кина) са 585 кругова.
У финалу Светског купа у Габали учествују 154 стрелца из 39 земаља. Највише пласираних има Кина 23, Русија 19, Италија 14, Немачка девет, САД осам, Србија шест…

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 24 октобар 2014 16:04
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија