Кућа Добрих Вести

Login

У финалу Купа СС Србије десет учесника

Оцените овај чланак
(0 гласова)

1STRUCNAKOMISJASSSRBIJEНОВИ САД - Чланови Стручне комисије СС Србије на састанку у Новом Саду у току припрема српских стрелаца за Шампионат света у Гранади од 6. до 20. септембра, прихватили су предлог измена Правилника о организацију куп такичење, којим се повећава број учесника у финалу Купа СС Србије са осам на десет. Измениће се и систем бодовања за пласман у колу Купа СС Србије први 12, други десет, трећи осам, четврти седам...десети 1 бод.


Како је истакао Никола Марић председник Стручне комисије СС Србије, циљ је да се стимулишу такмичари да се боре за улазак у финале, јер је, по старим правилима са осам учесника, практично сваком стрелцу који је се пласирао на завршни турнир био загарантован пласман међу осам и борба за медаље а да, теоретски, није морао да испали ни једну дијаболу или метак у основном делу.
У финалу Купа ССС у „Б“ програму предложено је да се основни део гађа и даље на папирним метама на пун круг у складу са правилима ИССФ, а да се финале одржава  по новим правилима  на електронским метама (почиње се од нуле, на испадање). До сада се редослед финалиста одређивао тако што се на основни резултат додавао учинак у финалу са десет дијабола на децималу.
Предложиће се Управном одбору КСС да се у нову сезону уђе са категоријом пионира (стрелци до 15 годна)  серијским оружјем.  Стандардним ваздушним оружјем остаје категорија кадета (до 16 година), млађих јуниора (до 18 година) и јуниора до 20 година.
- Овим предлогом желимо да ускладимо наше старосне категорије  са годиштима која важе у Европској стрељачкој конфедерацији – ЕСК за Лигу младих Европе и у Међународној федерацији стрељачких спортова – ИССФ за Олимпијске игре младих – објаснио је Никола Марић.- Такође, на овај начин повећаћемо и базу из које можемо да регрутујемо младе такмичаре и такмичарке.
У Стручној комисији су Никола Марић - председник, Драган Марковић - секретар, Јасна Шекарић, Горан Максимовић и Миомир Спасојевић. Седници су присуствовали и спортски директор СС Србије Срећко Пејовић, као и тренери репрезентације Јелена Аруновић и Драган Доневић. Сјајан домаћин био је Драган Марковић директор клуба Нови Сад.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 30 август 2014 15:15
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија