Кућа Добрих Вести

Login

Епифанић посетио стрелце на припремама

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1pripremepejoviciepifanicusrediniНОВИ САД - Прослављени српски стрелац Душан Епифанић, посетио је у Новом Саду стрелце на припремема за Шампионат света у Гранади од 6. до 20. септембра и евоцирао успомене  из своје пребогате каријере!


- Желели смо да младе стрелце упознамо са нашим великим шампионом, покушаћемо и убудуће, када се укаже прилика, да доведемо на припреме легендс стрељачког спорта да пренесу део свог богатог искуства – каже Срећко Пејовић, спортски директор СС Србије који је са Епифанићем  у Лондону 1974. био у екипи европских вицешампиона ваздушном пушком.- Епифанић је био и први стрелац из Југославије који је „убио“ апсилутан резултат од 600 кругова МК пушком 60 метака лежећи на турниру у Плзену н1969. То је био изузетан подвиг и у светским оквирима.
Епифанић је био и олимпијац у Мексику 1968. а у репрезентацији је гађао од 1965. до 1975.  Има  светску бронзу у екипи МК пушком 60 метака лежећи из Финикса 1970, два европска екипна сребра – 1969. у Плзену МК пушком тростав и 1975. у Лондону ваздушном пушком. Као јуниор освојио је две екипне медаље на ЕШ у Каиру 1969: сребро МК пушком 3 пута 20 метака и бронзу МК пушком 60 метака лежећи.
Епифанић и Пејовић су се се присетили драматичних тренутка у Лондону 1975. Пејовић и Милутиновић су завршили такмичење (репрезентааија је тада имала четири стрелца), а у другој партији гађали су Лазић и Епифанић, кога је, иако се опристио од репрезентације, позвао селектор Бранко Јововић, пошто је те године освојио титулу шампиона Југославије ваздушном пушком. После два стрелца, Југославија је била прва, и договор је био да се не говоре резултати да се не оптерете Лазић и Епифанић који су дошли из хотела. Међутим, некако је „процурело“, Лазић је добро одрадио посао, али је сада под притиском био Епифанић. Упао је и у цајтнот, са трибина су га бодрили да издржи, са ватрене линије су, међутим, после сваког хица стизали вапаји: „Умрећу, не могу више...“ После последње дијаболе Епифанић је пао у несвест, направила се гужва, дотрчали су лекари...Ипак, Југославија је освојила сребро, седам кругова мање од неприкосновеног СССР.
- Ова посета је послужила и да мало опустимо и разгалимо стрелце, који су у пуном погону већ више од месец дана. Стигла је и МК муниција, ради се пуном паром – додао је Пејовић.- Нема Дамира Микеца који је отишао у Швајцарску на припреме и двоје младих олимпијаца Милице Бабић и Андрије Миловановића који долазе са ОИ младих из  Нанкинга 31. августа, када нам се завршавају припреме.  Ивана Максимовић је радила са нама два дана и припреме наставља уГранади где ће нас и сачекати.
1pripreme2На припремама су – пушка, сениори: Немања Миросављев (Нови Сад), Стеван Плетикосић и Милутин Стефановић („Чика Мата“, Крагујевац) и Миленко Себић („Академија Максимовић“).
Јуниори: Стеван Јовановић и Милош Ивановић („Чика Мата“).
Сениорке: Андреа Арсовић (Партизан), Јелена Живковић (Јагодина) и Катарина Бисерчић (Ниш).
Јуниорке: Тиха Тодоровић („Лукањац“, Пирот), Нина Радуловић (Звездар), Марта Биреш (Јединство) и Тијана Коларик (Панчево).
Пиштољ, сениори: Андрија Златић („Алакса Дејовић“, Ужице) и Димитрије Гргић (Академац).
 Сениорке: Јасна Шекарић и Зорана Аруновић (Црвена звезда), Бобана Величковић (Бор 030), Јасмина Гргић (Смедерево), Даница Рашета (Земун Центар) и Алаксандра Ристовић (Звездара).
Јуниорке: Ана Алентијев (Смедерево).
У стручном штабу су, уз Срећка Пејовића, тренери Драган Доневић, Драган Марковић, Јелена Аруновић, Лидија Михајловић, Александар Златић, Митја Гргић, Дејан Пешић, Бобан Марковић и Саша Икер.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 27 август 2014 16:18
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија