Кућа Добрих Вести

Login

Миловановић четврти у микс тиму у Кини

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1oimlaidhkrajmilovanovicibabic2НАНКИНГ - Андрија Миловановић, српски стрелац завршио је такмичење микс тимова ваздушном пушком на ОИ младих у Нанкингу у Кини на четвртом месту.


У борби за бронзу Андрија Миловановић и Агата Алина Рикарди (Сан Марино) изгубили су од  Викторије Сухорукове (Украјина) и Шао Чуан Луа (Тајван) са 10:6.
У полуфиналу Миловановић и његов пар Агата Алина Рикадри поражени су од Хадир Мекхимар (Египат) и Иштвана Пенија (Мађарска) са 10:5.
У четвртфиналу, Миловановић и Рикардијева су елиминисали Ивану Бабић (Хрватска) и Сабранда Лоренса из Јужне Африке са 10:8.
У другом полуфиналу, Фарнанда Русо (Аргентина) и Хозе Валдес Мартинез (Максико) савладали су Викторију Сухорукову (Украјина) и Шао Чуан Луа (Тајван)  са 10:8.
У финалу, Хадир Мекхимар (Египат) и Иштван Пени (Мађарска) победили су са 10:2 Фернанду Русо (Аргентина) и Хозе Валдес Мартинеза (Мексико). Пени је најуспешнији такмичар пушком на ОИ младих јер је освојио злато у миксу и појединачну бронзу. Иначе египатско – мађарски микс елиминисао је у осмини финала српско – филипинску комбинацију Милица Бабић - Селдон Џад Арелан који су на крају освојили 15. место.
Српски стрелци су завршили учешће на другим летњим Олимпијским играма младих у Нанкингу са одличним пласманима: четвртим местом Андрије Миловановића у микс тиму, петим местом Миловановића у појединачном финалу и седмим местом Милице Бабић у појединачном финалу ваздушном пушком. Србија није имала представнике у дисциплини ваздушни пиштољ.
Српски млади спортисти до сада су на ОИ младих освајили једно сребро. Џудиста Немања Мајдов је био члан вицешампионског интернационалног тима Анастасија Туркева (Русија), Лајана Колман (Бразил), Ивана Шуњевић (Црна Гора), Ју-Јyн Ванг (Тајван), Дмитри Минкоу (Белорусија) и Сеунгван Рy (Кореја). Наш џудиста је победио у две одлучујуће борбе. Најпре је у првом колу савладао Канађанина Луиса Крејбера-Ганона ипоном, а затим у полуфиналу Аргентинца Густава Базилеа.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија