Кућа Добрих Вести

Login

"Јунаковић куп" од петка до недеље

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1junakovickupbeograddrugi2013БАЊА ЈУНАКОВИЋ - Трећи куглашки међународни „Јунаковић куп“ одиграће се од петка до недеље на куглани са осам стаза у Бањи Јунаковић у организацији вредних куглашких радника Апатина предвођених Ђоком Јованићем и уз подршку Бање Јунаковић и друштвено спортских и привредних организација Општине Апатин.


Учествоваће осам екипа подељених у две групе. У „А“ групи су два српска суперлигаша Црвена звезда и Кордун из Кљајићева и два српсколигаша Полет „Агро Вишковић“ из Сомбора и Долина из Падине. У „Б“ групи играће српски шампион Београд, хрватски прволигаш Кандит из Осијека, српсколигаш Апатин и репрезентација Апатина.


У петак од 13 до 16 часова играће Црвена звезда - Долина и Кордун – Полет „Агро Вишковић“. Свечано отварање је од 16 часова, а од 16,30 састаће се Апатин - Кандит и Београд - репрезентација Апатина. Од 19,30 играће Полет „Агро Вишковић“ – Црвена звезда и Долина – Кордун.
У суботу, другог дана турнира, од 9 часова куглаће Апатин – Београд и репрезентација Апатина – Кандит,  од 12 часова састаће се Кордун- Црвена звезда и Полет „Агро Вишковић“, а од 15 часова Кандит – Београд и  Апатин – репрезентација Апатина.  Од 18 часова  су борбе за пето место (трећепласиране екипе) и седмо место (четвртопласиране екипе у групама).


У недељу од  9 часова су полуфинала (први из „А“ са другим из „Б“ групе и обратно). Од 12 часова су финале и меч за бронзу.
 1junakovickupnagradaernjesijuПрошле године, славио је словачки шампион Спорт из Подбрезове који је са 6:2 у финалу савладао Београд. Трећи је био Кандит који је са 6:2 победио Апатин.
Појединачне награде лане су припале српском репрезентативцу  Роберту Ерњешију (Спорт, Подбрезова) за рекорд куглане (стазе од пет до осам) од 702 чуња, Словаку Милану Томки (Спорт) за најбољи просек на турниру (663 чуња) и Словаку Ивану Чеху (Спорт) за најбољи резултат финала од 684 чуња.
 Први „Јунаковић куп“ 2012. припао је мађарском шампиону Сегедину, други је био Кандит из Осијека, трећа Слобода из Тузле.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 22 август 2014 09:22
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија