A+ A A-

Аруновићевој злато, Микецу сребро, Гргићу бронза у Гранади

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1ZLATOZORANAGRANADA4DAN2ГРАНАДА - Зорана Аруновић освојила је злато, Дамир Микец сребро, а Димитрије Гргић бронзу (сви ваздушним пиштољем)  последњег дана прве “Велике награде Хуана Карлоса” у Гранади на стрелишту на коме ће се у септембру одржати Шампионат света и вадити визе за Рио. У финалу је овим оружјем гађала и Бобана Величковић и заузела шесто место.


Српски стрелци су на овом турниру,  на коме су учествовали такмичари из САД, Ирана, Словеније, Словачке, Шпаније, Мађарске, Сингапура, Данске, Гуама и Шпаније, освојили шест медаља – три златне (Зорана Аруновић – ваздушни пиштољ, Андреа Арсовић - ваздушна пушка и Дамир Микец - МК пиштољ), две сребрне (Дамир Микец  - ваздушни пиштољ и Милутин Стефановић - ваздушна пушка) и једну бронзану (Димитрије Гргић – ваздушни пиштољ). Другог дана четврто место МК пушком тростав заузела је Ивана Максимовић.
Пре финала Зорана Аруновић је била пета са 383 круга. Најбољи резултат квалификација, имала је Бобана Величковић са 387 кругова испред Белорускиње Чајке са 386 кругова. Финале је вредело 377 кругова и друге две српске такмичарке, Јасна Шекарић са 376 кругова и Јасмина Гргић са 374 круга нису успеле да се пласирају.
После финала, Зорана Аруновић је са 202,6 кругова славила испред Мађарице Немеш (201,6) и шпанске такмичарке Франкет. Шесто место припало је Бобани Величковић.
- Почела сам финале нешто слабије и са седмог места кренула ка злату - причала
је Зорана Аруновић.- У другој серији елиминација, избила сам на прво место и у једном тренутку сам имала и три круга предности. Нисам форсирала у завршници, трудила сам се да имам “јаке” деветке,  једини кикс у финалу био је када сам погодила 9,1 круг, али, на срећу, ни у једном тренутку није ми било угрожено прво место.
Тренер репрезентације и Зоране Аруновић, Јелена Аруновић је истакла:
- Нисам очекивала да ће 377 кругова бити “улазница” за финале. Зорана Аруновић је била веома сигурна у финалу, гађала је скоро без грешке. Бобана Величковић је основни део гађала изванредно, 387 кругова, али је у финалу имала једну осмицу и испала је из трке за медаље за 0,9 кругова! У сваком случају овај њен резултат буди много оптимизма пред наставак сезоне, поготово јер га је  постигла у веома тешким условима на стрелишту за ваздушно оружје. Такмичарке у првој “партији” које су гађале нешто раније, још су и могле да дишу, у другој било је као у рерни…
1GRANADAMIkECsrebroДамир Микец са 577 и Димитрије Гргић са 576 кругова “провукли” су се у финале које је вредело 576 кругова, али су на крају освојили сребро и бронзу! Победио је Шпанац Карера са 201,8 кругова, Микец је имао 201 круг, Гргић 181,9 кругова. Резултати су незванични, јер се домаћини нису баш прославили обрадом података и поштовањем сатнице. Девето место заузео је Андрија Златић са 575 кругова.
Микец је, тако, турнир у Гранади завршио као наш најуспешнији стрелац са две медаље – златном МК и сребрном ваздушним пиштољем:
- Финале је било добро, основни део – да га брзо заборавим – био је искрен Дамир Микец.-  Био сам на добром путу да освојим и друго злато, до 17. дијаболе сам водио, али ме је на крају Карера, који је имао најбољи основни резултат од 587 кругова, престигао за мало.
На „Великој награди Хуана Карлоса“ учествовали су српски стрелци - пушка: Ивана Максимовић („Академија Максимовић“), Андреа Арсовић (Партизан), Милица Бабић (Нови Сад), Немања Миросављев (Нови Сад), Миленко Себић („Академија Максимовић“), Милутин Стефановић, Стеван Плетикосић (обојица „Чика Мата“, Крагујевац) и Андрија Миловановић (Ниш), пиштољ: Јасна Шекарић, Зорана Аруновић (Црвена звезда), Бобана Величковић (Бор 030), Јасмина Гргић (Смедерево), Дамир Микец (Полицајац), Димитрије Гргић (Академац) и Андрија Златић („Алекса Дејовић“, Ужице).
У стручном штабу били су Драган Доневић, Мира Максимовић, Јелена Аруновић, Александар Златић и Бобан Марковић.
Наредни испит српских стрелаца је Шампионат Србије МК оружјем од 24. до 27. јула у Новом Саду (све категорије).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 20 јул 2014 15:51
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани